cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

'Una mente maravillosa' rep l'Oscar a la millor pel·lícula i es converteix en la gran triomfadora

Denzel Washington, pel seu paper a 'Trainning Day', ha rebut l'Oscar al millor actor i Halle Berry, l'Oscar a la millor actriu per la seva interpretació a 'Monster' s Ball'

40064
Denzel Washington i Halle Berry, molt feliços.
LOS ANGELES. EUROPA PRESS.
'Una mente maravillosa', basada en la biografia del genial i esquizofrènic matemàtic John Nash, ha estat premiada amb l'Oscar a la millor pel·lícula en la 74 edició dels Oscars, celebrada aquesta matinada a Teatre Kodak, de Los Angeles. Ron Howard, que uns minuts abans havia estat premiat amb el guardó al millor director, ha estat l'encarregat de rebre l'Oscar de mans de l'actor Tom Hanks. D'aquesta manera, l'obra d'Howard es converteix en la triomfadora d'aquest any. No obstant, al palmarøs de guardons 'Una mente maravillosa' ha empatat amb 'El senyor dels anells', ja que totes dues produccions han rebut quatre Oscars. 'Black Hwok Down' i 'Moulin Rouge' han aconseguit dos guardons. Quant a la categoria de millor pel·lícula estrangera, 'En tierra de nadie', de Bòsnia Herzegovina, ha estat la sorpresa de la nit, a l'imposar-se a la francesa 'Amelie' i a l'argentina 'El hijo de la novia'.

El premi al millor guió adaptat també requeia en aquesta pel·lícula, Akiva Goldsman ha rebut el guardó per adaptar la biografia del matemàtic i premi Nobel, Forbes Nash. Jennifer Connelly rebia el primer premi de la nit, a la millor actriu de repartiment, Benicio del Toro li lliurava l'Oscar pel seu treball en la pel·lícula que protagonitza Russel Crowe.

L'actor australià també competia pel guardó al millor actor per interpretar el matemàtic, no obstant aquest premi ha anat a parar a mans de Denzel Washington, pel seu paper a 'Trainning Day'. «Vint anys he estat perseguint Sidney (Poitier) i ara la Acadèmia m'ha donat l'Oscar a la mateixa nit en què li han donat a ell», ha afirmat Washington al rebre l'estatueta.

L'actriu afroamericana, Halle Berry, ha estat premiada amb l'Oscar a la millor actriu per la pel·lícula 'Monster' s Ball', «Oh Déu meu, Oh Déu meu. Aquest moment és massa gran per a mi» ha sanglotat al sortir a l'escenari.

L'actor britànic Jim Broadbent ha rebut el premi al millor actor de repartiment per la seva interpretació en la pel·lícula 'Iris', Broadbent també treballava a 'Moulin Rouge', interpretant el propietari del cabaret parisenc. Durant la 74 cerimònia dels Oscars, Artxur Hiller, director conegut per 'Love Story' ha estat homenatjat per les seves nombroses accions humanitàries.

L'oscar honorífic requeia aquest any en l'actor i director de raça negra Sidney Poitier en homenatge a la seva carrera cinematogràfica, la seva dignitat i la seva intel·ligència.

Així mateix, el veterà actor, director i defensor del cine independent Robert Redford ha rebut un altre Oscar d'honor pel seu suport incondicional als «cineastes independents i innovadors en tot el món».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.