algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

El PP insta el Consell a intervenir en l'«espoli» del castell de Santueri

El Partit Popular sol·licita al Consell de Mallorca que «agafi la iniciativa» i que demani a la Fiscalia de les Balears que intervengui en allò que aquest partit considera una «clara espoliació» de restes arqueològiques al castell de Santueri, a Felanitx, per part de l'arqueòleg aficionat Rupert Spilmann.

El diputat Antoni Llamas va opinar ahir que del cas de les mil monedes de les èpoques bizantina, islàmica i cristiana lliurades al Consell per un intermediari d'Spillmann, es podrien suposar presumptes delictes. A més d'espoliació patrimonial, el Partit Popular parlà d'«exportació il·legal, encobriment i contraban».

Antonio Llamas va considerar un «insult a la intel·ligència» les explicacions donades per la consellera de Cultura, Maria Antònia Vadell, sobre el fet que aquestes troballes foren «casuals», i, a més, va considerar «absurd» pensar que aquesta col·lecció es descobrís en «superfície», i no mitjançant unes excavacions. Va insistir que el Consell ha estat víctima d'un «robatori».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.