algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

«De la Fundació a la Catedral de L.A.» mostra la trajectòria de Moneo

L'exposició es reparteix entre la Fundació Miró i el Col·legi Oficial d'Arquitectes

64868
Maqueta de la Fundació Miró, edifici a partir del qual s'estructura la mostra sobre Moneo. | S.A.

Rafael Moneo. De la Fundació a la Catedral de L.A. és el títol de la mostra que, organitzada des de la Fundació Miró, el Col·legi Oficial d'Arquitectes i el mateix estudi de Rafael Moneo, recull la trajectòria de l'arquitecte des de la creació de la fundació a principi de la dècada dels 90 fins a un dels seus darrers projectes, Our Lady of the Angels Cathedral, a Los Angeles. Repartida entre la fundació i el col·legi d'arquitectes, l'exposició recull a través de maquetes, croquis, fotos i material tècnic i documental, un seguit de projectes «singulars i representatius», segons explica Pietat Solans, coordinadora de la mostra, que s'inclouen dins el període.

La Fundació Miró acull la part que fa referència a aquests dos edificis, mentre que el Col·legi d'Arquitectes mostra una selecció de les obres que s'inclouen entre si: el Museum of Fine Arts, de Houston; Arkitektur Musseet, d'Estocolm; el Kursaal, de Sant Sebastià; l'Auditori de Música de Barcelona; la Casa de Cultura Don Benito, de Badajoz; l'ampliació del Museu del Prado; les Bodegas Chivite, de Navarra, i la llanterna de l'Auditòrium de Barcelona.

Aurelio Torrente, director de la fundació, posa de manifest que a través d'aquesta mostra, en la qual s'ha implicat personalment l'arquitecte, «volem retre homenatge a Moneo en el desè aniversari de la fundació», edifici que, segons Solans, «marca una fita en la seva carrera». En aquest sentit Pere Rabassa, del Col·legi d'Arquitectes, explica que «és una satisfacció poder mostrar les seves creacions en l'obra que ell considera una de les seves predilectes».

Jaume Carbonero, director general d'Arquitectura i Habitatge del Govern balear, institució que col·labora amb la mostra juntament amb la CAM, explica que la mostra «té un marcat caràcter didàctic, perquè Moneo és un mestre, que fa obres mestres i que explica l'arquitectura en el sentit més didàctic de la paraula». Pietat Solans posa de manifest que l'exposició, que s'inaugura avui a les 12.30 hores al Col·legi d'Arquitectes i a les 20.30 a l'Espai Cúbic de la Fundació Miró, després de la conferència que a les 19.30 hores farà Moneo, «mostra les característiques comunes a les obres singulars, com ara la compactació, la verticalitat i la llum».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.