algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
21°

El concert de Pasqua estrenarà el «Te Deum» de Paul Patterson

El repertori de 'L'art s'escolta a la Seu' serà dirigit per Geoffrey Simmon

La Seu tornarà a ser un punt de referència musical durant la propera Setmana Santa. El concert L'art s'escolta a la Seu, promogut per la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears, Fundatur, du enguany a la catedral un concert en què es mesclen la música clàssica i la contemporània: La gran pasqua russa, de Rimssky Korsakov, i Te deum, de Paul Patterson, són les peces escollides per a aquest concert.

La interpretació de les obres tindrà lloc dilluns que ve a les 19.30 hores i s'espera que tingui el mateix èxit que en l'edició passada, quan s'interpretà la Missa de Puccini i 2.500 persones hi foren presents. Aquesta serà la primera vegada que s'estrena a Mallorca el Te deum, de Petterson, una peça molt contemporània. El compositor l'acabà el 1988 i es caracteritza per un llenguatge musical molt fàcil d'entendre, poc avantguardista. El gran paper de la percussió i del cor, que és arreu de tota la peça, són els trets més destacats d'aquesta composició. L'obra de Korsakov és molt més coneguda i s'ha convertit en habitual d'aquestes festes.

En el concert hi participarà l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears Ciutat de Palma i el Cor de la Fundació Teatre Principal, dirigits per l'actual titular de l'orquestra, Geoffrey Simon. Com a solista actuarà la soprano suïssa Depphine Gilliot, una de les més prestigioses del món. Gilliot ha obtingut durant la seva trajectòria diversos premis, com ara el Colette Mosetti en les edicions del 1998 i 1999 i el reconegut Saint-Ages a París. L'objectiu del doble programa és ampliar l'oferta cultural de la ciutat de Palma aprofitant el gran nombre de visitants que hi haurà durant el període vacacional de la Setmana Santa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.