algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
10°

Susana Solano mostra a la galeria Maior de Pollença la seva sèrie «Oro»

40144
«Oro III», una de les peces que integren la sèrie de Susana Solano.

La consagrada escultora catalana Susana Solano (Barcelona 1946) mostra a la galeria Maior de Pollença una sèrie d'escultures que sota el títol de Oro aplega les obres més recents de l'artista. La mostra fou inaugurada ahir vespre i romandrà a la galeria per espai, aproximadament, d'un mes. Aquesta és la tercera exposició que la catalana protagonitza a la sala pollencina després de Sebderos el 1995 i Muebles el 1999.

En aquesta ocasió Solano mostra una sèrie d'escultures de ferro galvanitzat, patinat o pintat, amb trames metàliques o en acer inoxidable. Les peces, cilíndriques o circulars, mantenen les formes geomètriques i minimalistes característiques de l'artista, i com ella mateixa afirma «desig concentrar"me en una vida on no hi hagi res i treballar amb el mínim possible». D'aparença lleugera les escultures recorden antigues peces de Solano, que, a través de les formes arrodonides, esdevenen símbols de la femineïtat i la sensibilitat. Tot i així les escultures de la sèrie Oro demostren també una evolució en la forma de tractar els volums i una tendència cap a la sensualitat.

El procés creador de les escultures de Solano parteix de la feina sobre el paper, on l'artista desenvolupa les seves idees i realitza esboços i dibuixos dels quals sorgeixen les escultures. Un cop materialitzades l'artista se sent al marge de les seves pròpies creacions ja que com ella mateixa afirma «l'obra ja no em pertany i em sorprèn perquè es pertany a ella mateixa, jo només he estat un instrument». Solano, formada a l'Escola de Belles Arts de Barcelona ha realitzat nombroses exposicions, tant a Europa com als Estats Units. En diferents ocasions s'ha pogut veure l'obra de la catalana a l'illa, ja que a més de les esmentades exposicions a la galeria Maior ha participat en diverses col·lectives, com Introversions, a la Fundació March el 1997; Hacia un nuevo clacisimo, 20 años de escultura española al Solleric el 1999 i Divaneos al Balaguer el 2000.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.