nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Festival de les Illes Balears inaugura la secció «Cine i història»

La cinquena edició del certamen es farà a Palma de l'11 al 17 d'abril

L'ampliació de les seccions i l'augment del nombre de pel·lícules participants són les principals novetats de la cinquena edició del Festival Internacional de Cinema de les Illes Balears, que se celebrarà a Palma entre l'11 i el 17 d'abril. Una de les seccions que s'inauguren és la de «Cine i història», dedicada a la Guerra Civil. L'objectiu d'aquesta és analitzar l'evolució de la Humanitat a través de cicles específics. El nombre de films que competiran a la Secció Oficial del festival serà el més elevat de totes les edicions. Entre ells hi ha la darrera pel·lícula protagonitzada per Robert Redford, The last castle.

El cineasta català Ventura Pons també serà protagonista del certamen, ja que se li dedica una retrospectiva. Es veuran sis de les seves pel·lícules: Ocaña, retrat intermitent, El perquè de tot plegat, La Rossa del Bar, Actrius, Morir o no i Anita no perd el tren. I com ja passà l'any passat, la secció EuropFilm està dedicada a les produccions franceses. Aquest és el darrer any que Rafael García dirigeix el certamen, ja que desitja que «després del festival es formi una associació que promogui l'audiovisual a les Illes i s'encarregui del certamen, entre altres coses».

La gala inaugural anirà a benefici de l'Associació contra al Càncer a les Balears, per això la seva presidenta, Teresa Martorell, assistí a la presentació del certamen. També ho feren el coordinador del festival, Bernardo Ordinas, la presidenta de l'empresa organitzadora, Mercedes Huete i el cònsol de França a les Illes, Michel Marnière. El Govern balear, el Consell de Mallorca, el Ministeri de Cultura i el Grup Serra es troben entre els patrocinadors del festival.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.