algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La IV Mostra de Glosats recorda la figura de l'artista Pere Pujol

Els guanyadors del certamen seran premiats amb «La Flor romanial»

El Teatre Municipal de Manacor acull aquesta nit la IV Mostra Autonòmica de Glosats que enguany comptarà amb la participació dels Troveros de Múrcia i els correndistes de Catalunya. Les entitats que participen a la mostra rebran com a obsequi una estatueta de «La flor romanial» basada en l'últim dibuix realitzat per l'artista Pere Pujol, mort recentment.

«La idea és ensenyar la manera d'improvisar», va assegurar Felip Munar, vocal de l'associació Es Canonge de Santa Cirga, els organitzadors. També es pretén demostrar que «l'art de la paraula és actual i no alguna cosa del passat», com explicà la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar. El concurs reivindica la figura de Mossèn Antoni Maria Alcover i les seves rondalles. Hi participaran representants de les Illes Balears amb les seves diferents maneres de glosar. Els actes van començar ahir a la nit amb una vetllada dedicada als glosadors novells. Aquesta nit, a partir de les 20.30, s'iniciaran els concursos oficials.

Enguany es mostrarà, per primera vegada a Mallorca, el festeig pagès, on s'escenifica la xerrada entre dos enamorats i la sogra, sempre improvisant. L'encontre està destinat, d'acord amb els organitzadors, a «tots aquells trobadors que no s'atreveixin a pujar a un escenari per mantenir una controvèrsia». Els actes s'iniciaran amb una presentació de Cati Julve, on seran presents el batle de Manacor, Miquel Riera, la delegada de cultura de l'Ajuntament, Margalida Fons, i el president de l'Associació Cultural canonge de Santa Cirga, Mateu Llodrà. Després serà el torn dels cantadors formenterers, seguits dels glosadors i cantadors eivissencs i els corrandistes del Principat de Catalunya. A les 22:15 tindrà lloc l'entrega de «La Flor romanial».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.