algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
17°

Pepe Rubianes: «Tindria alguns problemes psíquics si hagués de repetir sempre el mateix text»

Una imaginació que desborda les previsions, que creix fins a vessar les seves ironies en forma d'actualitats. Pepe Rubianes torna a Palma amb el seu espectacle Rubianes, solamente que podrà veure's a l'Auditòrium l'11 i el 12 de març.

"El seu espectacle beu de l'actualitat i es modifica amb ella?
"Si, canvia amb el temps, sobretot per no avorrir"me ja que estic sol a l'escenari. Conserv l'esquelet però varii les costelles. Ara estic pensant a introduir una reflexió sobre el terrorisme, una valoració sobre la presència de Bush al món i sobre l'augment de la guerra. Un home violent em du a la violència. El teatre és el reflex de la realitat.

"Incloureu algun gag que es refereixi a la realitat de Balears?
"No, aquesta és la feina dels còmics de les illes. Allò que no control, preferesc no tractar"ho. Parl de temes globals que ens afecten a tots com la situació del món o Pujol, un personatge proper al meu univers.

"Després de sis anys interpretant el mateix monòleg, en què ha canviat el seu humor?
"En el món de l'humor he tractat tots els llenguatges expressius, des del textual fins al gestual. Experiment sempre, i les meves funcions són el resultat de tot el que vaig provant.

"Després de 21 anys sol a l'escenari, no enyoreu la companyia d'un altre actor?
"Quan vaig participar en la sèrie de televisió «Makinavaja», érem més de 1.000 actors. Ja he cobert la quota. El teatre m'agrada treballar"lo sol, és la meva especialitat.

"Mai heu pensat a canviar d'espectacle?
"Vaig tenir un punt d'inflexió fa tres anys. Li vaig explicar a Miguel Gila els meus dubtes i em va dir que continuàs, però que ho anàs actualitzant, que una peça teatral que triomfa s'ha d'explotar. No podria interpetrar un text clàssic, perquè diria blau que et vull blau. Una obra de Shakespeare o Valle-Inclán implica calcar la veu de l'autor. Tindria problemes psíquics si hagués de repetir sis anys el mateix text per ésser intocable.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.