cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Les drogues sempre creen problemes

La plana web «clubdenit.com» obre una polèmica sobre la prevenció i el consum d'estupefaents

La pàgina web www.clubdenit.com, creada per la conselleria de Benestar Social del Govern balear, presentada dijous a vespre, ha encetat una polèmica sobre la prevenció i el consum de drogues en els joves de les Illes. Des del grup parlamentari popular, Francesc Fiol ha demanat la dimisió de Fernanda Caro, responsable de Benestar Social, en considerar que «no hi ha a la plana un missatge negatiu pel que fa al consum de drogues», i «es minimitzen els riscs que aquest consum suposen, encara que no d'una forma explícita».

El PP exigí ahir la destitució de la consellera «perquè és molt greu i desencertat unir diversió i oci juvenil amb el consum de drogues». Tot i que la web «no promou, però dóna per bo el consum de drogues», Fiol manifestà que «s'ha de combatre amb altres arguments» i s'ha de posar especial èmfasi en «l'advertència referida al fet que els estupefaents són nocius i poden conduir a la depressió, la paranoia, la malaltia i la mort». En termes semblants es manifestaren les noves generacions d'aquest mateix partit, que asseguren en un comunicat que «l'aparició d'una nova pàgina web, en què es donen consells i recomanacions d'ús de determinades drogues, és el darrer i tal vegada el més greu dels despropòsits de Fernanda Caro i el seu equip», per la qual cosa també n'exigeixen la dimissió.

Pel que fa a Antoni Garcias, portaveu del Govern, aquest posà de manifest «que el PP fa oposició sense contrastar, perquè la plana compleix amb totes les indicacions del Pla Nacional de Drogues». Garcies afegí que les informacions de la pàgina web tenen com a principal interès «prevenir el consum de drogues i informar-ne sobre els efectes nocius». El portaveu del Govern descriví l'actuació del PP «d'hipòcrita, per no dir una cosa més forta». L'homòloga de Caro en el Consell de Mallorca, Josefina Sintes, manifestà que «no conec el contingut exacte de la plana, però per la informació que tenc aquesta respon a un programa de disminució de riscs, que fora de context pot ser causa de demagògia, i aquest és un tema molt seriós que no s'ha de descontextualitzar».

Sintes afirmà que «per a la reducció de danys s'ha de començar amb la informació», i afegí que «Caro no s'ha inventat res, els programes de reducció de danys, que es fan des del Pla Nacional sobre Drogues a l'Ajuntament de Palma i a la nostra Conselleria són fruit del treball d'investigació de molts professionals». Des del PSM, Antoni Alorda explicà que «notam a faltar èmfasi respecte de l'enfocament, però comprenen la sensibilitat de donar informació i no ignorar que el fet del consum de drogues és un fet que existeix i és molt important». Alorda afegí que «tal vegada el to no és el més adequat, però és necessari donar a conèixer que és cada cosa i quin és el problema al qual ens enfrontam».

L'ONG Acció Familiar també ha mostrat el seu desacord amb el contingut de clubdenit.com i ha presentat una denúncia davant l'Organització de Defensa del Menor perquè, segons manifestà Agustí Buades, «allò primordial és salvaguardar la salut del menor i amb aquesta plana d'accés lliure qualsevol al·lot té accés a la informació sobre el consum de drogues». De tota manera, Buades posà de manifest «que la informació no és dolenta, però pot ser perjudicial si no és d'accés restringit».

La consellera Fernanda Caro respongué a les crítiques afirmant que «estan fetes des de la ignorància, la mala fe i una hipocresia clara». Caro explicà el contingut de la plana i féu referència al fet que «la web és molt àmplia i conté diferents informacions, però sobretot vol donar alternatives d'oci nocturn». La consellera explicà que «als continguts de la web n'hi ha un d'adreçat als consumidors joves, en un programa de disminució de riscs, perquè si no podem evitar el consum, almanco que tengui lloc en unes condicions que evitin tant com sigui possible els problemes físics i psíquics, i per descomptat la mort que d'aquest se'n deriva».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.