algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Maria de la Pau Janer publica un volum de contes

«La meva intenció no és adoctrinar ningú ni ajudar-lo a ser més feliç», assegura l'escriptora

L'escriptora mallorquina Maria de la Pau Janer és una de les autores actuals més conegudes i guardonades de les Illes Balears. Acaba de treure al mercat el seu darrer llibre, un rcull de contes que ha titulat Els deu manaments de la felicitat, i que presentà ahir a Barcelona. Janer explicà a Diari de Balears les principals carecterístiques del volum.

"Es tracta d'una altra novel·la? 
"Aquesta vegada no. És un llibre de contes basat en els deu manaments de la religió cristiana, però els he capgirat i en lloc de 10 pecats els he convertit en deu maneres de cercar, trobar o perdre la felicitat. El volum està dividit en deu capítols i en cadascun hi ha reflexions i històries diferents. Però el fil argumental són els manaments i no pas els protagonistes dels relats.

"El llibre està a cavall entre la ficció i la no ficció? 
"Exacte. En aquest sentit s'assembla una mica a l'anterior que he publicat, Mallorca, l'illa de les mil i una nits. Carta a un estranger que ens visita, però en Els deu manaments de la felicitat hi té més importància la reflexió i les històries reals. Hi desfilen personatges de no ficció com Orson Wells i Joan Manel Serrat, però també hi ha persones inventades. La veritat és que tenia ganes de desconnectar una mica del gènere de la novel·la i m'ho he passat molt bé escrivint-lo. Crec que és el llibre més original que he fet.

"La novel·la és un gènere que heu desenvolupat molt. Quin preferiu? 
"Tots els gèneres tenen les seves dificultats, però m'hi sent molt còmoda. Escriure és allò que més m'agrada i potser per això port aquest ritme de vida tan frenètic de Barcelona a Palma, de la ràdio a la televisió, etc. L'únic secret és la passió.

"Està pensat per a un públic especial? 
"He intentat que em sortís un llibre molt àgil, amb una lectura fluïda que arribi a tothom. I no és tampoc un llibre religiós, la meva intenció no és adoctrinar ningú ni ajudar-lo a ser més feliç. Ha sorgit així. Al principi pensava explorar la convivència i la vida quotidiana i després ho vaig encaminar cap a la recerca de la felicitat.

"I quin paper té l'amor en tot això? 
"L'amor i la mort són per mi els temes més universals, aquells que ho mouen tot, per això m'agrada tant escriure sobre ells i ho pens continuar fent.

Mallorca  
L'illa on nasqué l'escriptora ocupa un paper molt destacat en la seva novel·lística. Tant Els ulls d'ahir com Màrmara, Natura d'anguila i Lola estan ambientades explícitament a Mallorca. Maria de la Pau té molt clar que aviat tornarà a publicar una altra novel·la, de la qual no volgué xerrar, i que és molt possible que torni a estar-hi ambientada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.