algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Mor mare literària de la popular «Pippi Langstrumpf»

L'escriptora sueca Astrid Lindgren, creadora de la popular nina de trunyelles roges coneguda com Pippi Langstrumpf, morí ahir, als 94 anys d'edat. Lindgren, autora d'un centenar d'obres per al públic infantil, com ara Karlsson a la teulada a banda de la que la féu internacionalment coneguda, morí a casa seva després d'una curta malaltia, envoltada dels seus familiars directes, segons informà ahir l'agència de notícies sueca TT.

L'escriptora, que vengué arreu del món més de 100 milions d'exemplars de les històries de Pippi Langstrumpf, havia obtingut el 1930 el premi Nobel alternatiu pel seu compromís amb el món dels nins i la seva defensa dels drets dels infants a ser educats amb amor i respecte cap a la individualitat infantil. Aquesta fou també la filosofia amb què creà la seva Pippi, el seu personatge més popular, al qual convertí en protagonista de més de 30 llibres i peces de teatre i que es convertí en heroïna d'una sèrie de televisió infantil amb el mateix títol, interpretada per Inger Nilson.

El personatge d'aquesta nina anàrquica i feliç que viu tota sola a la seva fabulosa «Vila Villerkulla», acompanyada d'un cavall i un mico, fou creat fa quaranta anys i no sempre meresqué l'apreci de pares de família i educadors, que la veien com un mal exemple per als nins. Pippi és, per alguns, una transgressora de tota disciplina, però precisament aquests atributs fonamentaren la seva enorme popularitat arreu del món. Les històries de Pippi Langstrumpf han estat traduïdes a cinquanta-cinc idiomes i, a més de l'esmentat premi Nobel alternatiu, el nom de Lindgren fou una de les possibilitats al premi Nobel «de veritat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.