algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
16°

Ives Saint Laurent diu adéu amb una brillant desfilada

Un miler de persones es congregaren davant el centre Pompidou de París una hora abans de la darrera desfilada del modista francès Yves Saint Laurent. Les pantalles gegants col·locades a la façana preparaven la gala difonent fotografies de Saint Laurent, del seu ca, de les seves creacions... També apareixen frases com ara «sense elegància del cor, no hi ha elegància». Amb aquests prolegòmens, poc a poc començaren a arribar els més de 2.000 convidats. Tots havien de passar estrictes controls, però ho feien sota quatre grans arcs coberts de roses. Entre les primers a arribar destacaren Danielle Mitterrand i una molt elegant exmodel Inès de la Fressange.

El glamour vessava per totes les bandes. El ja llegendari disenyador francès Ives Saint Laurent deia adéu i per fer-ho escollí un exèrcit de models a través de les quals mostrar alguns dels looks més memorables del segle XX. La nit es convertí en una gran retrospectiva dels quaranta anys de trajectòria del modista. Vestits ja clàssics, les bluses transparents, les jaquetes safari, i els «esmòquings» de dona que han guanyat l'estatus d'icones i han influenciat innumerables dissenyadors, feien la seva presència. La desfilada també incloïa jaquetes brillantment brodades, recreant les pintures de Picasso i Van Gogh que mostraven l'exquisida artesania lligada a les creacions exclusives a mida de l'altra costura.

Totes les peces estaven a la venda, atorgant als nostàlgics clients, la darrera oportunitat d'aconseguir una exclusiva versió d'un vestit de Mondrian o Matisse o altres peces que no foren venudes el moment en què es presentaren. Ara, els tallers d'Ives Saint Laurent es tancaran el mes de juliol, i aconseguiran, ben segur, un balanç econòmic força positiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.