algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

La sort passa de llarg a les Balears

El sorteig de Reis premia Madrid, Barcelona, Almeria, Granada, Albacete, Valladolid i Biscaia

El sorteig de Reis repartí ahir per l'Estat espanyol 504 milions d'euros (84.000 milions de pessetes). El primer número del sorteig fou el 10.320, dotat amb 1.444.000 euros (un total de 239.595.840 pessetes) per sèrie i anà a parar a set comunitats autònomes. Per primera vegada, els guanyadors el celebraren amb euros. Madrid, Barcelona, Almeria, Granada, Màlaga, Granada, Albacete, Valladolid, Biscaia i Cantàbria foren les set autonomies afortunades, aquelles on s'havien venut els cupons del número 10.320. A la localitat càntabra de Santa María del Cayón, repartí un total de 1.440.000 euros (239.595.840 milions de pessetes). El propietari del bar JG de Renedo de Piélagos i uns altres tres amics foren alguns dels afortunats. Aquesta és la quarta ocasió que Cantàbria rep un primer premi en la història d'aquest sorteig.

A més, la Loteria de Reis deixà a les localitats madrilenyes de Leganés i Parla alguna cosa més de 15 milions d'euros (2.600 milions de pessetes). I només es conegué la notícia, la gent es llançà als voltants dels despatxos de loteria d'ambdós municipis per felicitar els propietaris i festejar-ho amb els possibles guanyadors del premi. Ambdues localitats ja havien estat afortunades amb la sort en el darrer sorteig de Nadal, celebrat el 22 de desembre del 2001. Barcelona també fou centre de sort. Les localitats de Vic i l'Hospitalet s'endugueren 14'4 milions d'euros, respectivament. A l'Hospitalet, una afortunada mostrava la seva alegria pel premi. «És la primera vegada que em toca un premi i, encara que m'anirà molt bé, el repartiré amb la meva família», assegurava Manoli, veïna del barri de Bellvitge i posseïdora d'un dels dècims premiats.

També a Andalusia arribà la fortuna, concretament, a El Ejido (Almeria), Granada i Màlaga. A la barriada madrilenya del Puerto de la Torre, els responsables de l'administració número 57 celebraven al costat dels seus veïns l'arribada d'un total de 18 milions d'euros. La nota anecdòtica la posà un taxista de Granada, que va acudir a l'administració amb un dècim premiat però hagué de partir perquè l'esperava un client. I si el primer premi estigué repartit, no passà el mateix amb el segon, dotat amb 720.000 euros (119.797.920 pessetes) que recaigué en el 49.498, corresponent, íntegrament, a l'administració número 1 de Parets del Vallès (Barcelona). La propiètaria del local, Graciela Morelli, assegurà haver-ho repartit tot per finestreta i a «algunes penyes i bars», per la qual cosa hauria distribuït fins a 28.800.000 euros (4.791.917.000 pessetes).

Morelli va assegurar sentir-se «la persona més feliç del món» per haver repartit «el millor regal de Reis a totes les persones que han confiat que tocaria aquí». Afegí que «és una burrada de diners que m'han fet moltíssima il·lusió. I és que la festa inundà nombrosos carrers d'Espanya, on la gent brindava i celebrava el tan repartit primer premi del sorteig. Com a la resta dels llocs, a Albacete i Valladolid, els veïns s'apropaven a les administracions per conèixer els guanyador i brindar per la bona sort.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.