algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Hollywood inicia el camí cap a la guerra

Els productors nord-americans avancen les estrenes de pel·lícules bèl·liques i patriòtiques

Hollywood se n'ha anat a la guerra i no se sabrà qui en sortirà vencedor fins d'aquí a dos anys. Des de l'11 de setembre, la fàbrica de somnis ha tingut una gran activitat, proclamant la seva lleialtat, sostenint reunions amb la Casa Blanca, enviant les seves estrelles a entretenir els soldats i avançant les dates d'estrena de cada pel·lícula de guerra patriòtica que té en existència. Si un film és a punt d'estrenar-se de segur que s'escoltarà un productor en una cantonada fosca d'una sala de cinema proclamant frases semblants a aquestes als periodistes: «aquesta pel·lícula és perfecta per aquests temps, perfecta per aquests temps». Però per aquells que recorden els anys d'or quan Hollywood anava a la guerra, és a dir, l'època de la Segona Guerra Mundial, la pregunta és si la «guerra contra el terrorisme» produirà una franquícia estil Rick's Cafe, amb films com Casablanca, o de Burger King, a l'estil Rambo.

Els segrestadors que envestiren els avions contra les Torres Bessones del World Trade Center i el Pentàgon semblava que volaven directes cap a una pel·lícula d'Hollywood, ja que l'escena recordava la violenta dosi que Hollywood ha estat servint durant dècades en pel·lícules com Armageddon. Un expresident d'un estudi cinematogràfic digué: «És com si Hollywood hagués oblidat els fets de l'11 de setembre. Les coses estan tornant a la normalitat en aquesta ciutat, és gairebé alarmant (...) Què pot fer realment Hollywood? Films de guerra?

Mark Harris, assistent del director administratiu d'Entertaintment Weekly, explicà que encara no ha escoltat que cap estudi hagi donat llum verda a un projecte relacionat amb l'11 de setembre. «Crec que els estudis són vacil·lants en fer això, a causa que no sabem encara quin serà el resultat de la guerra a Afganistan. Hollywood és bo en moltes coses, però no a avançar-se a les notícies», detallà. El productor Irwin Winkler, el nou film del qual, The Shipping News, s'estrenà als Estats Units el desembre, declarà que també havia discernit sobre els canvis a la producció fins a la data. «Els films per al 2002 ja s'estaven filmant abans de l'11 de setembre però potser es veurà alguna cosa relacionada amb l'11-D el 2003», afirmà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.