cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

Felanitx tornarà a ser un lloc de cinema per als novells creadors

La casa de cultura acull la VII edició de la mostra de la part forana

Felanitx tornarà a ser un lloc de cine els propers dies 26, 30 d'agost i 2 de setembre per acollir la VII mostra de cinema i vídeo de la part forana que tindrà lloc a la casa de cultura de la localitat a partir de les 21.30 hores. «En aquesta edició ja no cal parlar de consolidació. Any rere any la mostra, que pretén ser una plataforma per als joves artistes, s'ha anat ampliant». Així ho explicava Antoni Gónzalez, el director d'Artífex Cultural, organitzadors de la mostra. La principal novetat d'aquest any és que es podran veure els treballs guanyadors del I certamen de curts de ficció en català que es va fer el passat desembre i que comptà amb gran èxit de participació.

Aquesta mostra també acollirà per segon any consecutiu el Certamen de Vídeo d'Art Jove. S'exhibiran el dia 2 de setembre en format VHS els treballs presentats pels participants en les categories de Vídeo creació, Reportatge documental i Curtmetratge de ficció. Aquestes tres modalitats estan dotades amb un premi de 150.000 pessetes.

La mostra es divideix en tres dies. Aquest diumenge es passaran tres documentals i cinc curtemtratges de ficció d'autors independents de la part forana. El 30 d'agost serà el torn dels treballs realitzats per ordinador i es projectaran els guanyadors del certamen de curts. «En aquesta mostra des del principi hem intentat combinar diverses activitats artístiques. L'obertura es fa amb una projecció audiovisual, la presentació, un poeta i el dia de la cloenda hi haurà actuació musical», comentava Gonzalez.

Un certamen capdavanter  
La mostra de Felanitx és la més antiga que hi ha a Balears, deia Gónzalez, que comentava que «autors com el cineasta Antoni Aloy, que ara triomfa a la gran pantalla amb El zel, començaren a mostrar el seu primer treball a aquest certamen o també Toni Bestard». Col·laboren en la mostra diverses entitats com l'obra social i cultural de Sa Nostra, el Govern, el Consell i l'Ajuntament de Felanitx.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.