nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Un llibre repassa l'obra illenca d'Oiza

«Mallorca 1960-2000: projectes i obres» forma part de l'homenatge a l'arquitecte

Amb motiu de l'homenatge que Pollença fa a l'arquitecte navarrès Francisco Javier Sáenz de Oiza, ahir es va dur a terme la presentació del llibre Mallorca 1960-2000: projectes i obres, que Federico Clemente, comissari de l'exposició d'Oiza, ha dedicat als treballs i projectes que l'arquitecté dugué a terme a l'Illa, entre d'altres, la Ciutat Blanca d'Alcúdia i la remodelació de la Casa Huarte. Segons Clemente, «aquesta és la primera vegada que s'analitza l'obra mallorquina d'Oiza de manera tan extensa i profunda. A més, es presenten fotografies d'arxiu i plànols dibuixats per ell mateix que mai abans no s'havien editat». Tot això convertex en inèdit el nou llibre.

En la publicació també es contextualitza l'obra del navarrès en l'arquitectura espanyola, sense la qual aquesta no tindria sentit ni se'n podria valorar la importància i extensió. Clemente ha dividit el seu llibre en sis capítols, cadascun dedicat a un projecte mallorquí: la Ciutat Blanca d'Alcúdia, l'ampliació de la Casa Huarte, la casa de Colonya, les Rotes, la reordenació de la plaça de Sant Francesc i la improvisació d'una casa entre pins. Les quatre primeres obres han estat acabades i les darreres no se sap si es duran a terme algun dia.

El projecte que ha creat més renou és el de la plaça de Sant Francesc de Palma, una de les propostes més importants de Sáenz de Oiza. Aquest és un dels pocs espais públics que va projectar i que, malgrat estar aprovat, no s'ha duit a terme. A la presentació hi assistiren Jaume Carbonero, conseller d'Obres Públiques, Antoni Ramis, director del Col·legi d'Arquitectes i Miquel Ferrer, batle de Pollença.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.