algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

El Papa debat amb els cardenals el futur de l'Església al tercer mil·lenni

El pontífex sol·licità un «programa concret» al consistori extraordinari

El papa Joan Pau II sol·licità ahir a 150 cardenals provinents d'arreu del món, reunits en un consistori extraordinari al Vaticà, que cerquin «elements concrets d'un programa» per a l'Església, quan ens trobam «a l'auba del tercer mil·lenni». «Es tracta de focalitzar els objectius missioners prioritaris, els mètodes de feina més aptes i cercar els mitjans necessaris», afirmà el Papa en el que és el sisè consistori extraordinari convocat al llarg del seu pontificat. El pontífex demanà que es concedeixi una «formació adequada i es valorin» tots els religiosos, ja que el «camp d'acció apostòlic, al qual l'església s'ha d'enfrontar, és vast i complex», afirmà.

En el seu discurs d'inauguració d'aquesta trobada de les principals autoritats a la jerarquia de l'Església catòlica, el papa subratllà que en el decurs d'aquest consistori «sentirem reflexions i testimonis, ens confrontarem fraternalment sobre els problemes i els reptes pastorals, i cercarem junts les línies que més ens convenen per ser, fins i tot avui en dia, senyal versemblant de l'amor de Déu per cada home».

Als 81 anys, el Papa rebé personalment els 150 cardenals que han acudit a la cita (dels 183 que formen el col·legi cadernalici) a la sala del sínode, on treballaran a porta tancada fins dia 24. A causa de l'avançada edat del pontífex, aquest «seminari» constitueix una ocasió única per a tots els grans electors del futur Summe Pontífex de reunir-se i conèixer-se millor. De fet, en analitzar el futur de l'Església al tercer mil·lenni, els cardenals, especialment els 134 menors de 80 anys, tindran l'ocasió de forjar-se un perfil del 264è successor de Pere que, sense cap mena de dubte, es troba entre ells.

Els cardenals podran expressar-se lliurement fins avui al vespre. Després d'un matí de reflexió en petits grups, demà horabaixa serà el moment de fer balanç. La síntesi final, reservada per a dijous, podria ser confiada al cardenal mexicà Juan Sándoval Iñiguez, arquebisbe de Guadalajara, segons informaren ahir fonts vaticanes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.