cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Mor la dona de Suárez després d'una forta lluita contra el càncer

Amparo Illana, de 66 anys, era una gran enamorada de Mallorca

Amparo Illana Elórtegi morí ahir als 66 anys en el seu domicili de Madrid i després de set anys de lluitar contra un càncer. L'esposa del primer president democràtic d'Espanya, Adolfo Suárez, serà enterrada avui horabaixa a Àvila. De dona Amparo, com se la coneixia, es deia que era una vertadera enamorada de Mallorca. Sempre a l'ombra del seu espòs, i poc amiga de càmeres i periodistes, les estades a Mallorca del matrimoni i la seva família han estat una fita clau de l'estiu mallorquí durant molts anys. El port d'Andratx, principalment, l'Hotel Formentor de Pollença, Alcúdia i finalment Son Vida foren alguns dels indrets més coneguts per Amparo Illana.

A Son Vida fins i tot arribaren a tenir una segona residència, a la qual passaren llargues temporades el 1998 i que fa poc més d'un any varen vendre. Poc assídua a festes, les vacances mallorquines d'Amparo Illana s'associaven a tranquil·litat i descans en família. Els darrers anys, a bord de l'Alexandra passà llargues hores navegant al voltant de l'illa i fent aturades a les platges més amagades. La pintura i la lectura, i fins i tot algunes partides de mus, acabaven d'omplir el seu temps, mentre l'expresident practicava golf o tennis. Uns esports que els darrers anys gairebé abandonà per estar atent a la seva esposa.

El darrer any, sempre acompanyada d'una infermera, foren comptades les sortides del matrimoni. El 1994 se li fou diagnosticat un càncer del qual fou operada a la Clínica Universitària de Navarra, un parell de mesos després que la seva filla Marián. Quatre anys més tard, se sotmetia a un transplantament de medul·la, que no donà els resultats esperats i d'aleshores els ingressos a l'hospital foren periòdics, alguns d'ells a la Clínica Rotger de Palma. El matrimoni tenia cinc fills, María Amparo (Marian), Adolfo, Laura, Sonsoles i Javier.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.