cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Aires Sollerics se'n va al Japó amb les danses i els sons de Mallorca

El grup, integrat per 33 persones, participarà al festival de danses folklòriques de Nagano

90852
Imatge d'una actuació del grup, un dels més consolidats de l'Illa.

L'agrupació Aires Sollerics se'n va al Japó per prendre part en el Festival de Danses Folklòriques de la ciutat de Nagano. La comitiva està integrada per un total de 33 persones i inclou, a més dels balladors i sonadors de l'agrupació, una colla de xeremiers. La partida serà dimarts que ve i tot ja està a punt. El director de l'agrupació, alhora que regidor de Cultura del Consistori solleric, Guillem Bernat, destacà «l'orgull que un grup de Sóller porti la dansa mallorquina i el nom de la ciutat i de les Balears a terres nipones». El festival està considerat un del de més importància de la regió occidental del país del sol naixent, no té un caire competitiu i només hi han estat convidats sis països, entre ells, a més d'Espanya, Romania, Suècia i la Gran Bretanya.

Les possibilitats de participar-hi, segons explicà Bernat, es concretaren per un seguit de casualitats. «Fa tres anys, una senyora japonesa vingué de vancances a Sóller. S'anomenava Mari Hanahima i resultà ser la presidenta de la Federació d'Amics de la Dansa de Yokosuka. Tot d'una s'interessà pel nostre ball fins al punt que li'n vaig haver de fer un curset accelerat d'una setmana. Temps després, quan ja era al Japó, es tornà a posar en contacte amb mi per si estava interessat a anar allà i a impartir un curset de deu dies en diferents ciutats sobre el nostre ball, i així ho vaig fer. Els alumnes que jo vaig tenir havien d'ensenyar els seus propis i sembla que s'ho han pres de manera molt seriosa».

Ara, la visita de tota l'agrupació suposarà també la possibilitat de veure els resultats d'aquell aprenentatge. «En una de les vetlades del festival està prevista una festa en la qual, segons m'han dit, devers mil cinc-cents nipons ballaran amb nosaltres els balls que jo els vaig ensenyar». Dins la maleta els sollerics també s'enduen souvenirs. «Sembla que als japonesos els agraden molt les castanyetes i ens han dit que portem totes les que puguem per vendre'n. N'hem arreplegat 350, que ja deuen tenir amo».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.