algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 20°
28°

Mar de Música es llança al mercat amb un còctel de jazz i tradició

Presentaren el seu primer disc, «Estàndards de la Mediterrània»

El panorama musical mallorquí assisteix al naixement d'un nou grup integrat per reconeguts professionals de la nostra Illa. Ester Bosch (veu), Jordi Montserrat (saxo), Sebastià Cardell (Guitarra), Josep Ramon Abella (baix elèctric) i Miguel Navarrete (bateria) són Mar de Música, una formació que inicia la seva trajectòria artística amb Estàndards de la Mediterrània, una original i creativa proposta que recupera les cançons més tradicionals de la zona mediterrània en clau de jazz.

El grup sorgeix de la necessitat per part dels seus integrants de donar sortida a les seves inquietuds musicals, clarament orientades cap al jazz, però sense renunciar en cap moment a la seva identitat cultural. Després d'haver tocat al costat de figures consagrades i haver passat per gairebé tots els estils, els components de Mar de Música han tornat a les seves arrels.

Els onze temes dels quals consta aquest disc, editat per la productora Ona Digital, combinen jazz i tradició amb uns resultats veritablement sorprenents. «El jazz i la música tradicional, per estrany que pugui semblar, s'avenen bastant bé. No es distingeix ben bé el límit on acaba una cosa i comença l'altra», reconegué Sebastià Cardell.

«Els temes d'aquest disc, tots ells cançons populars convertits en estàndards, serveixen com a plataforma per improvisar alguns solos, que és una de les coses més importants de la música jazz. Són l'excusa perfecte perquè cada músic expliqui la mateixa 'pel·lícula' a la seva manera», afegí Jordi Montserrat. Cançons com Sor Tomasseta, La Ciutat de Nàpols o Caragol treu banya cobren una nova perspectiva, tot conservant la seva essència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.