muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

El Museu March mostra el treball dels mestres de la pintura del XX

Les obres, en paper, procedeixen de la col·leció del Museu Von der Heydt de Wuppertal

57304
«Dues ballarines» pastel sobre paper de 1900 d'Edgar Degas.

De Casper David Friedrich a Picasso. Obres mestres sobre paper arriba a Palma, al Museu d'Art Contemporani de la Fundació Juan March, procedent del Museu Von der Heydt de Wuppertal (Alemanya), després de la seva estada a Madrid. La mostra reuneix 68 obres sobre paper, cartró i paper maché realitzades amb diferents tècniques, des de llapis a gravat, creades per 32 artistes destacats en la història de l'art dels dos darrers segles.

En paraules de Sabine Felhemann, directora del Museu de Wuppertal, «aquest és el primer cop que part de la col·lecció, integrada per més de trenta mil obres sobre paper, surt de la nostra ciutat, primer va anar a Madrid i ara a Palma, i aquestes 68 obres representen els pioners de la modernitat, perquè són d'alguns dels artistes que més han influït en el desenvolupament i la història de l'art dels darrers 140 anys».

Cézanne, Dalí, Degas, Van Gogh, Kandisky, Klimt, Monet, Munch, Picasso, Rodin, Seurat o Toulouse Lautrec són només alguns dels artistes que es poden contemplar a les sales de la Fundació, que han estat remodelades per a l'ocasió per tal de «fer una major sensació d'intimitat i afavorir la contemplació d'aquestes obres» segons explica el director de la Fundació José Luis Yustes, que posà especial èmfasi en la qualitat dels artistes i les obres que es presenten.

El Museu Von der Heydt de Wuppertal fou fundat el 1902 per August i Eduard Van der Heydt per tal d'apropar a la gent el seu patrimoni artístic. Actualment el centre té vuit mil olis i vuit-centes escultures que abracen des del segle XVII al XX, a banda de la ja esmentada col·lecció d'obres sobre paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.