algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
26°

Els guionistes i els productors de Hollywood escriuen un final feliç

L'èxit de les negociacions acabà amb l'ombra de l'amenaçadora vaga

L'acord col·lectiu anunciat per productors i guionistes ha acabat amb l'ombra d'una vaga que amenaçava l'horitzó de Hollywood des de feia un any, obrint el camí cap a un possible conveni per als actors. Aquest final feliç arriba tres dies després que expirés el conveni col·lectiu dels guionistes i davant el temor d'una vaga que hauria paralitzat l'indústria de Hollywood, amb uns efectes devastadors per a l'economia de la meca del cinema. Enmig d'aquest ambient no és d'estranyar l'alè, alegria i satisfacció que expressaren tots els presents, tant els guionistes com els caps dels estudis, durant l'anunci conjunt d'aquest acord a la seu del sindicat d'escriptors a los Angeles.

L'acord, aprovat per unanimitat per ambdues parts, suposa una millora econòmica per als guionistes de 41 milions de dòlars (uns 7.380 milions de pessetes) en els pròxims tres anys. A més, significa una porta d'esperança cap a les pròximes negociacions, en aquest cas entre l'associació de productors i els sindicats d'actors, gremi el conveni col·lectiu del qual acaba el proper 30 de juny. El major temor que ha acompanyat les negociacions entre guionistes i productors ha estat la possiblitat d'una doble vaga, primer d'escriptors i posteriorment d'actors, que hauria paralitzat per complet aquesta indústria.

Segons un estudi difós pel batle de los Angeles, Richard Riordan, els efectes d'aquesta doble vaga haurien conduit l'economia de la regió a la recessió, amb una pèrdua de més de 80.000 de llocs de feina i de 500 milions de dòlars a la setmana. Aquest tipus d'informes, juntament amb l'amenaça d'una recessió econòmica i els recents anuncis de nombrosos acomiadaments en els principals estudis de Hollywood com Disney o Warner, foren decisius a l'hora de forçar ambdues parts a un acord.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.