algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

Les rondalles surten a l'encalç de la llengua

Tots els personatges participaran al cercavila que donarà pas als actes principals de la diada de l'OCB

75978
En Joan de la rondalla d'«Es nas de dos pams» serà algun dels protagonistes.

Tots els personatges de les rondalles de mossèn Alcover creats per l'escultor artanenc Pere Pujol pugen demà a Palma per participar a la setena edició de la Diada per la Llengua i l'Autogovern. Acompanyats per colles de xeremiers arribades de diferents indrets de Mallorca, més d'una cinquentena de tamborers i els quatre gegants de Palma recorreran el passeig del Born fins arribar a ses Voltes a les 18.00 hores i sumar-se a l'acció lúdica reivindicativa organitzada per l'Obra Cultural Balear (OCB). Cal esmentar que serà la primera oportunitat de veure junts a Ciutat tots aquests peculiars personatges de la imatgeria popular mallorquina.

Des de Sa moixa i s'Àliga a na Joanota de N'Estel d'or o Sa jaia Gri i En Massot d'En Gostí lladre, així com Sa fia del Sol o de la Lluna i els Tres ermitans d'Es castell d'iràs i no tornaràs sense oblidar la bella Blancafor i els dimonis, entre moltes altres més figures, prendran part a aquest peculiar passacarrers. En el decurs de la presentació dels actes, a càrrec del president de l'OCB, Toni Mir, i del promotor cultural, Toni Torrens, es posà de relleu l'especial significat d'aquest cercavila en l'any en què precisament es conmemora el centenari de l'emissió de la Lletra de Convit per part del mossèn que suposà l'inici per a la redacció del Diccionari.

La jornada lúdica començarà a les 15.30 hores a ses Voltes amb la trobada de les Escoles Mallorquines que posaran a disposició dels interessats tot un ampla ventall de jocs per als més petits, així com un espectacle d'animació infantil a càrrec del grup Cucorba. Les Escoles Mallorquines també faran entrega de les cintes. Conjuntament amb els jocs també s'han previst tota una sèrie de tallers que contemplen des de l'aprenentatge de la tècnica castellera a la creació d'un còmic així com de percussió...

Tot just després que el passacarrers, al qual participaran un centenar de persones, faci la seva gran entrada al recinte està previst que es celebri l'acció lúdica reivindicativa en favor de la llengua i una gran tamborada. Aquest acte, que també s'ha organitzat específicament per la diada, tot i que actualment no és massa vist en els actes populars mallorquins, antigament eren corrent en la major part d'esdeveniments festius de certa importància i entitat. En aquest, sota la direcció del català Jaume «Banana», hi participaran una cinquantena de tamborers arribats de Catalunya, a més dels pobles de Santa Maria i sa Pobla. L'acte tindrà una durada aproximada de deu minuts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.