algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

El Cercle del Liceu rebutja les dones que demanen ingressar-hi

El Cercle del Liceu rebutjà ahir, en una reunió mantinguda a Barcelona, les candidatures de les deu primeres dones que han sol·licitat el seu ingrés en aquesta entitat cultural després de la reforma dels estatuts. Les candidates a sòcies no han aconseguit «per un escàs marge» els dos terços de vots favorables que exigeixen les normes del Cercle perquè hi puguin ser acceptades.

Les candidatures femenines reberen al voltant del 60% de vots favorables a la seva admissió com a noves sòcies després de la polèmica reforma dels estatuts del Cercle del Liceu, que anteriorment no permetien que les dones poguessin ingressar a l'entitat. Les aspirants rebutjades han estat Montserrat Caballé, Maria Teresa Samaranch, Adela Subirana, M. Soledat Rocha, Magda Ferrer-Dalmau, Stella Raventós, Maria Àngels Vallvé, Montserrat Vall-llosera, Cristina Nueno i Patricia Nadal.

A la mateixa votació foren admesos tres nous membres, tots homes, per als quals només s'exigeix el vot a favor de la majoria simple dels socis. Aquests nous socis són Valentín Bascuñana, Josep Lluís García i Eduardo Pérez-Cabrero. La junta de govern del Cercle del Liceu ha adoptat la decisió de convocar una nova junta general extraordinària per sotmetre a la decisió dels socis la reforma dels articles dels seus estatuts sobre l'admissió de nous socis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.