algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El Govern impulsa la creació en català amb el I Certamen de Curtmetratges

El concurs se centra en la modalitat de ficció i destaca pel prestigi d'alguns dels seus jurats

La Conselleria de Cultura presentà ahir la primera edició del Certamen de Curtmetratges de Ficció en versió original en català. La iniciativa, coordinada per l'associació Artífex Cultural, s'esdevindrà els dies 15, 16 i 17 de gener al Centre Cultural Sa Nostra de Palma i, entre altres, tindrà en el jurat els directors mallorquins Agustí Villaronga i Antoni Aloy; el crític de cinema i actual director de Coordinació Turística del Govern, Josep Antoni Pérez de Mendiola; l'actor Simó Andreu; el també director Ventura Pons i la coneguda actriu Sílvia Munt. Aquests dos darrers a falta de la darrera confirmació oficial.

La iniciativa, presentada pel conseller Damià Pons, es presenta «sense intenció de competir amb altres iniciatives, sinó amb la voluntat específica de cobrir el buit de producció de cinema en català que existeix a les Balears». Els requisits bàsics per poder-hi concórrer són que les cintes s'hagin realitzat en llengua catalana i amb posterioritat al primer de gener del 1998, i que no excedeixin els trenta minuts de durada. Per tal de facilitar la participació del màxim d'interessats, els treballs es podran haver realitzat en qualsevol format, tant cinematogràfic com de vídeo, però s'hauran de presentar al concurs en el format de vídeo betacam.

El termini màxim de presentació és el dia 22 de desembre a la Direcció General de Política Lingüística. Com a resultat del certamen està previst que siguin lliurats dos premis de 500.000 i 250.000 pessetes, respectivament, per al primer i el segon guardonats, tot i que l'organització del certamen es reserva el dret a atorgar accèssits, i també a declarar desert el concurs. Una còpia dels treballs guanyadors quedarà en dipòsit a l'Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.