muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

La Caixa recupera els mestres de la literatura clàssica grecollatina

Els principals especialistes revisaran els autors i les seves obres

Sorgit de la demanda popular segons afirmà el seu coordinador Francesc Casadesús, el Curs de Pensament i Cultura Clàssica arriba a la seva cinquena edició, dedicada a Vuit obres mestres de la literatura grecollatina. Les quatre anteriors edicions han tractat àmpliament, sempre en sèries de vuit conferències, el món grecollatí en general, la mitologia, la religió i l'amor, per arribar ara a la literatura, i no descartar una successió amb la filosofia.

Les obres seleccionades són «les que han de ser» en paraules de Casadesús, «tot i que alguns poden trobar que en falten o en sobren algunes». De la vastíssima producció literària clàssica de tots els gèneres, considerada per molts com un model per a la formació de la cultura occidental, s'han escollit les següents: El banquet de Plató, Els granots d'Aristòfan, L'ase d'or d'Apuleu, L'Eneida de Virgili, Edip Rei de Sòfocles, Les metamorfosis d'Ovidi, L'Odissea d'Homer i El Satiricó de Petroni, vist aquest darrer per Fellini i amb la projecció de seqüències de la pel·lícula.

Els conferenciants convidats a participar en el curs són, per ordre d'intervenció (el mateix que presenten les obres abans esmentades) destacats estudiosos de la literatura clàssica com el mateix Casadesús, Francisco Rodríguez Adrados, Marc Mayer, Antonio Alvar, Carlos Gracía Gual, Vicente Cristóbal, Alberto Bernabé i Pere-Lluís Cano.

Casadesús volgué destacar la participació de La Fundació La Caixa, entitat que organitza els cursos, a més de la participació dels diferents conferenciants, que llevat de Vicente Cristòbal, repeteixen tots experiència. Jaume Martorell, director de la Fundació La Caixa a les Balears, ha volgut destacar la gran acollida que ha tingut aquest cicle, com també el fet que «en molt poques ocasions un curs arriba a la quarta edició, i el de Pensament i Cultura Clàssica arriba enguany a la cinquena i no descarta la possibilitat de continuïtat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.