algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

«La fusió sol amagar una gran desconeixença del flamenc clàssic»

La 'cantaora' Mayte Martín presenta avui a Sa Nostra el disc 'Querencia'

La catalana Mayte Martín, considerada una de les cantaores de flamenc més completes de la seva generació, presenta avui vespre a Sa Nostra Querencia, Un disc en què el sentiment que tradueix la paraula li atorga tota la raó de ser i que s'ha nodrit d'adaptacions de fandangos, bulerías, peteneras... tant populars com dels grans noms del flamenc, com ara Antonio Chacón o La niña de los peines.

Gran estudiosa dels millors clàssics d'aquest art, alhora que coneixedora i capaç d'interpretar amb igual talent tots els pals del repertori flamenc, Martín creu que «l'etiqueta d'un repertori clàssic no defineix la seva qualitat». Exigent i «responsable» amb la seva feina, fa prevaler per sobre de tot el sentiment. «Sense sentiments per enmig res no té cap sentit, no és vàlid perquè no és veritat. La veu només n'és el vehicle, no compta».

Lluny dels grans circuits comercials però envoltada dels millors equips, col·loca per davant de tot la seva honestedat personal. Així és com tampoc no dubtà a qüestionar les experimentacions en el món de la música. «Al darrere de la fusió flamenca en moltes ocasions s'amaga una gran desconeixença del flamenc clàssic. Se sol fer sense cap base, igual que moltes altres innovacions».

El seu treball Free boleros amb el pianista Tete Montoliu el 1996 fou destacat per Mayte Martín com una de les seves millors experiències artístiques i en gran mesura la consolidà com un dels grans talents del segle XXI.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.