nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

«És necessari tenir un ampli domini del xampurreig de les llengües més estranyes»

Luis Nágera s'encarrega de llogar les gandules i els para-sols de la platja de Palmanova

Amb aquesta calor les platges de les Illes són totes plenes de gent que intenta passar-ho al més bé possible, però també hi ha gent que passa desapercebuda, entre tants de bronzejadors i bikinis, i que està treballant. Aquest és el cas de Luis Nágera, «ganduler» de Palmanova que des que arriba a la platja a les vuit del matí fins que en parteix a les set de l'horabaixa, s'encarrega de les gandules i els velomars.

Però la seva feina no acaba aquí: «També has de ser una mica manyós i reparar tot el que es trenca, que no és poc», explicà Nágera. Són moltes hores a la platja, només en fuig per dinar ràpidament al bar del costat, però ha tingut l'oportunitat de passar estones molt divertides observant què fa el gran nombre de gent que ocupa cada dia les platges.

Fis i tot ha pogut veure coses dignes de pel·lícules de Chaplin com per exemple «un lord britànic d'aquests vells prenent el sol hores i hores amb un capell típic del seu país», comentà Nágera. Aquest fet també el du a afirmar amb una mica d'ironia que «els anglesos beneits no ho són, són molt pràctics».

No com altres que han estat capaços de pujar a un velomar, després de demanar si podien llogar un windsurf, asseure's al revés i demanar seriosament si allò no tenia pedals o estava espenyat.

Per lluitar cada dia amb un munt de comentaris inesperats i de preguntes en els idiomes més inesperats com el finlandès «has de tenir un ampli domini del xampurreig de les llengües més estranyes, a part del de l'anglès», explicà Luis, que és capaç de dir bon dia i el preu de les gandules en hebreu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.