algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El coreògraf Roland Petit du les seves danses més passionals a l'Auditòrium

El darrer treball del genial ballarí estarà en cartell el proper dia dos del mes que ve dins de la temporada de ballet

El darrer espectacle del conegut coreògraf Roland Petit, Ses Créations Passionnées, formarà part de la V Temporada de Ballet de Mallorca que es durà a terme a l'Auditòrium a partir de setembre. El ballet, que té a les seves files ballarins de la talla de María Giménez, Premi Nacional de Dansa de 1998, presentarà el dia 2 de setembre aquest espectacle que recull les més importants creacions del genial director. Les peces de dansa que es representaran són, durant la primera part La Prisonnière, Drosselmeyer, amb la música de Tchaikovsky, Le Combat des Anges, Kamakura's Beach, amb música del compositor contemporani Cole Porter, i Meditation de Thaïs, en la seva majoria pensades per a dos ballarins.

Pel que fa a la segona, es reserven les dues obres més destacades i impactants. Carmen en què les dues estrelles de Roland Petit, el seu inseparable Jan Broeckx i la primera ballarina María Giménez, dansaran la música de Bizet i Le Jeune Homme et la Mort. Aquesta peça, menys coneguda, és un acte construït sobre l'obra de Jean Cocteau, el gran excèntric dramaturg francès de principi de segle, que compta en la part musical amb La Passacaille i la fuga en Do menor de Bach.

Interpretat per les altres dues estrelles del ballet, Marie Agnes Gillot, primera ballarina de l'Òpera de Paris, i Yann Bridard, primer ballarí de la mateixa òpera que des del 1996 representa els grans rols del repertòri clàssic. Les peces de solos, Drosselmeyer i Kamakura's Beach, són a càrrec del polifacètic Giuliano Peparini qui aconsegueix concentrar en tot instant l'interès de l'espectador.

L'italià és un dels més polivalents ballarins del panorama actual perquè tot i el seu extraordinari domini de la tècnica clàssica ha rebut una eclèctica formació, durant un recorregut per diferents escoles, que li permet introduir-se magníficament en els rols més variats dels estils moderns.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.