algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Cultura porta sis espectacles teatrals a l'Espai Illes Balears de Tàrrega 2000

Sis-cents programadors visitaran el Festival entre el 8 i l'11 de setembre

88468
Joan Enguera a l'acte de presentació del cartell del Festival.

Sis companyies de teatre, circ i dansa de les Illes Balears i Pitiüses promocionaran els seus respectius espectacles en el Festival de Teatre de Tàrrega 2000, que tindrà lloc entre els dies 8 i 11 del proper mes de setembre. El director general de Cultura del Govern balear, Pere Muñoz, el delegat de Teatre, Joan Arrom, i els representants dels grups presentaran l'Espai Illes Balears a la Cambra de Comerç de Tàrrega el primer dia del festival, al qual acudeixen al voltant de sis-cents programadors teatrals d'arreu del món.

El director artístic de Tàrrega 2000, Joan Enguera, va presentar ahir el cartell del Festival en el marc de la XXXII Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent. Enguera va destacar ahir a Diari de Balears que «per primera vegada, el Govern balear ajuda les companyies per tal que puguin sortir i presentar els seus espectacles al Principat». La tria dels grups assistents ha anat, en aquesta primera ocasió, a càrrec de la Conselleria de Cultura, però el director artístic del Festival s'ha compromès a fer personalment el seguiment del panorama escènic illenc per escollir directament les companyies, que és el procediment habitual dels organitzadors d'aquesta fira.

Totes les companyies illenques que acudeixen a Tàrrega 2000 hi presentaran el seu darrer espectacle. Pel que fa a teatre, aquests grups són Estudi Zero Teatre, amb l'obra La selva Monzònica; L'Enfilall Teatre, amb El banyut magnífic; La Clota-Groc, amb l'espectacle Penúltima parada, i La Lluna de Teatre, amb l'obra Les Presidentes. Quant a dansa i circ, les companyies són Trócola, amb SU RoquetU: sons i visions, i Res de Res & En Blanc, amb Ícars, respectivament.

L'interès d'una fira de teatre com la de Tàrrega és que hi acudeixen anualment sis-cents programadors d'arreu del món. En aquest sentit, i segons el seu director artístic, es tracta del «segon festival més potent d'Europa després del d'Aurillac, a França». D'aquests sis-cents, 250 són dels Països Catalans, 150 de la resta de l'Estat i els altres 200 de diferents països entre els quals, Enguera destaca Japó, Austràlia, Amèrica del Sud o els EUA. Es tracta realment d'un «aparador» i té el funcionament típic d'una fira. «La feina de les companyies és emprenyar i perseguir els programadors», apunta Enguera. A Tàrrega 2000 cada programador té una bústia a través de la qual les companyies s'hi posen en contacte. Les Illes Balears són, a banda de Catalunya, la segona comunitat autònoma quant a presència de grups, després del País Basc, que n'hi aporta set.

Excepte la companyia teatral Estudi Zero Teatre i les de dansa i circ, Trócola i Res de Res & En Blanc, que només faran una única representació del seu espectacle, les tres companyies teatrals restants (L'Enfilall Teatre, La Clota-Groc i la Lluna de Teatre), els presentaran en dues ocasions. Per tant, a l'envelat corresponent a les Illes Balears s'hi podrà assistir a dos espectacles diaris al llarg dels quatre dies que duri el Festival.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.