algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Jaume Mir dóna vida al literat ocult en el «guerrer» que protagonitza «El Quixot»

L'escultor retrata el personatge de Cervantes en una escultura instal·lada a Lepant

La ciutat de Lepant mostrarà el vessant intel·lectual d'un dels personatges històrics més emblemàtics de la novel·lística espanyola com és El Quijote, gràcies a una escultura que el mallorquí Jaume Mir ha creat des d'un original punt de vista creatiu. Aixecat en un petit port d'aquesta ciutat "de poc més de quinze mil habitants", el monument podrà ser inaugurat el proper dia 1 d'octubre gràcies també a la col·laboració de diversos ministeris, batlies i comunitats autònomes de l'Estat espanyol.

Impulsat des de l'Associació Cervantista, el projecte de crear una estàtua de bronze del personatge de Cervantes entusiasmà tot d'una l'artista mallorquí que, segons afirmà a aquest mitjà, «he intentat fer una escultura que reflecteixi tant el personatge de la genial novel·la com el seu autor». Aquesta és la gran aportació de l'obra de Mir, ja que, segons assenyalà, «les estàtues que s'han fet fins ara del Quixot responen totes a la típica visió d'un home entregat a les armes i al servei del món amb la seva espasa».

De més de dos metres i modelada a la fundició madrilenya Capa, aquesta escultura renuncia a la força bruta de les armes, fet que es pot apreciar en la forma com aquest clava l'acer als llibres, però aquests tenen més poder i acaba xapant-lo», explicava Mir. El Quixot que s'exhibirà a Lepant és el literat ocult darrere el guerrer que tots coneixem, «que es posa al servei de la ploma, és a dir, de la pau i la concòrdia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.