algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
15°

El secret de gaudir d'un bon estiu a la ciutat

Dos-cents nins participen enguany a les colònies urbanes que organitza la Creu Roja Joventut

92772
Els monitors treballaren en la distribució dels grups d'infants. | T. Ayuga.

Dos-cents nins i nines començaren ahir les seves colònies urbanes d'estiu que organitza cada any la Creu Roja Joventut. Entre l'alegria de retrobar els antics amics i la son dels més petits, que ni tan sols podien cap articular paraula, els monitors i els voluntaris intentaven arrossegar els petits i no tan petits fins al pati de l'escola per dividir-los en grups i començar la jornada.

Els nins que participen en aquestes colònies tenen entre quatre i catorze anys i pertanyen a diferents barris de Palma així com de centres socials, de llars d'infants i immigrants... Els professionals que treballaran amb ells són titulats com a monitors i directors de temps lliure pel Govern balear. Els grups d'infants destaquen per la seva diversitat, «que proporciona a les colònies una riquesa sense que no és notin les diferències perquè estan difuminades pel gran nombre d'infants», explicà Oliva Sanz, directora de les colònies.

Els nins participaran en aquesta aventura durant quinze dies o un mes, o fins i tot més si repeteixen els que ja van assistir a l'esplai per juliol. Tot i que ahir només van informar els més grans de les normes que regiran la seva convivència, van fer jocs de presentació i van anar a jugar al parc. Els propers dies tindran l'oportunitat de fer altres tipus de jocs en què treballaran conceptes com la solidaritat, el fet de compartir i la cooperació entre els infants. També podran mostrar la seva part més artística amb els tallers de titelles, teatre, fang, i altres propostes divertides.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.