algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Una onada de calor assola la Mediterrània

Segons l'Institut de Meteorologia no afectarà Espanya i sí «lleugerament» les Balears i el sud-est

L'ona de calor que envaeix la conca mediterrània, on s'han superat els 50 graus, no afectarà Espanya però sí fregarà el sud-est i les Balears, segons informa el cap de predicció de l'Institut Nacional de Meteorologia, Àngel Rivera. L'onada de calor ha estat motivada per l'entrada d'aire saharià i segons l'expert, només afectarà lleugerament Balears.

El director del centre meteorològic de Balears, Agustí Jansà, manifestà que «és molt difícil preveure si aquest estiu s'arribaran a màxims històrics. Aquests dos darrers dies les temperatures han baixat. La més elevada al juliol va ser el passat diumenge a Porreres, on s'arribà als 39'8 graus. Aquesta és la més alta registrada al poble des del 93. A Eivissa sí que el diumenge es va aconseguir un rècord arribant als 36'6 graus. L'onada de calor és a causa de l'entrada de l'aire africà. Aquests dies ha refrescat ja que l'aire és de procedència nord. El cap de setmana està previst que tornin a augmentar les temperatures».

En el resta d'Espanya els propers dies continuaran amb temperatures similars a les d'ara i per al cap de setmana s'espera un descens tèrmic i el diumenge serà «el dia més fresc».

A partir de dilluns, segons Rivera, tornaran a augmentar els valors de forma gradual i a mitjans de setmana els termòmetres se situaran entre els 34 i els 38 graus en general, però «en cap lloc s'arribarà als 40 graus».

La onada de calor de la conca mediterrània i la península aràbiga és provocada per l'entrada d'aire saharià que afecta la superfície i els nivells alts de l'atmosfera, el que dóna lloc a l'elevació de temperatures i impideix la formació de niguls.

Almenys quatre persones moriren i més d'un centenar varen caure malaltes com a conseqüència de les altes temperatures que es registraren dimarts a Bulgària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.