algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.84°
10°

Els museus obren les portes per la Pau

C.C. Palma.
Sota el lema de «Museus per al diàleg. Per una vida en pau i harmonia a la societat», el Dia Internacional dels Museus se celebra avui arreu de món amb una jornada de portes obertes, amb l'objectiu de recordar als ciutadans que aquests són centres òtims per a l'oci de qualitat.

Conferències, exposicions, concerts i visites guiades han estat programades al llarg de la jornada sota les directrius del Comitè internacional de museus (ICOM), organisme dependent de la UNESCO amb seu a París.

Amb motiu d'aquesta celebració, a tots els centres de gestió estatal a Espanya es distribuirà un fulletó informatiu en el qual es convida els visitants a adherir-se al «Manifest 2000» formulat per tots els nobels de la Pau, l'objectiu del qual és recollir arreu del món un centenar de milió de signatures en favor de la cultura de la no-violència.

Entre les activitats programades pels diversos centres figura la inauguració al Museu del Prado d'una exposició sobre l'ampliació de la pinacoteca, que inaugurarà la ministra de Cultura. El Reina Sofia, de la seva banda, presentarà la iniciativa «Pájaros. Programa para familias». També els centres de Palma, com la Fundació Miró o el Museu March, s'han adherit al Dia Internacional amb la celebració de jornada de portes obertes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.