cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

Breus

• PUBLICACIONS

La vuitena edició de les Edats de l'Home Els ducs de Lugo, Elena de Borbó i Jaime de Marichalar, i el president de la Junta de Castella i Lleó, Juan José Lucas, inauguraran avui a Astorga (Lleó) la vuitena edició de l'exposició Las Edades del Hombre, que acolliran fins el mes d'octubre la catedral i el palau Episcopal, obra de l'arquitecte Antoni Gaudí. Sota el títol Encrucijadas, la mostra oferirà en aquesta ocasió un recorregut per tres dates clau en la història de l'home i del cristianisme, els anys 1, 1000 i 2000, a través de l'exposició de 300 obres d'art. D'aquestes, un 80 per cent han estat cedides per la Diòcesi d'Astorga, mentre que la resta han estat lliurades per altres diòcesis i bisbats de tot Espanya, entre ells Madrid i Barcelona. EPR.

• LITERATURA

Poetes de parla hispana, a la Rioja Demà s'alça el teló de les Segones Jornades de Poesia en Espanyol, que tindran com a escenari l'Ateneu de la Rioja de Logronyo. Aquestes jornades, que es prolongaran durant onze sessions fins el 19 de maig, comptaran amb figures tan destacades com els hispanoamericans Bolaño i Hahn, i els espanyols Trapiello, Irigoyen i Carvajal. L'elegit per inaugurar aquesta edició ha estat el poeta granadí Antonio Carvajal, destacada figura de la generació del 70, que declamarà alguns dels seus poemes més coneguts pel gran públic. Carvajal sorprèn per la frescor que li atorga la fusió de la virtuositat formal i la sobrietat dels versos. La jornada de demà dijous serà introduïda pel poeta de la Rioja José Ramo. En les onze jornades de què es compon aquest cicle de poesia, s'alternaran la lectura de poemes i les ponències. EPR.

• PREMIS

Mignona, guardonat a Buenos Aires L'escriptor i director de cine argentí Eduardo Mignona guanyà ahir el Premi de la Crítica de la XXVI Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires amb La Fuga, novel·la publicada l'any passat i guanyadora del premi Emecé. El Premi de la Crítica s'atorga al millor llibre editat durant l'any precedent d'autor nacional i és lliurat en el marc de la fira per un jurat que, en aquesta ocasió, fou presidit per l'escriptora María Esther de Miquel. La fuga narra les peripècies d'un grup d'empresonats que el 1930 escapa d'una presó de la ciutat de Buenos Aires. Sobre la històra ja existeix un projecte per trasllardar-la al cinema. Amb aquesta obra, Mignona, autor dels films Sol de Otoño i El Faro, entre d'altres, guanyà el premi Emecé de l'any passat. En l'edició anterior de la Fira del Llibre, el Premi de la Crítca va recaure en Sylvia Iparraguire per La tierra del Fuego La fira, considerada la més important d'Amèrica Llatina, s'inaugurà el passat 18 d'abril i romandrà oberta fins el 8 de maig.EFE.

• ART

Tàpies pinta el cartell de Montserrat El pintor Antoni Tàpies lliurà ahir el quadre Montserrat, segle XXI, una gran pintura sobre paper que des d'avui es pot admirar en el museu del monestir benedictí en commemoració de l'inici del nou mil·lenni. Es tracta d'una pintura de grans dimensions que neix d'unt text de prosa literària escrita pel monjo benedictí Jordi Molas. El poema es titula Des de Montserrat, un sólo mensaje en cuatro registros i expressa el missatge que vol enviar aquest emblemàtic lloc sagrat amb vista al segle XXI, segons explicà l'abat Bardolet. El cartell de Tàpies està dividit en quatre àmbits, indicats amb números pintats sobre un fons blanc que, segons el monjo Molas, és «un blanc que vola i un blau que ahnela infinit. És el silenci i la pau de Montserrat», afegí.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.