algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Breus

• PUBLICACIONS

Nova col·leció d'aventures L'editorial Península traurà al mercat la pròxima setmana la col·lecció Límites, un conjunt de texts que narren grans gestes realitzades i aconseguides per aventurers contemporanis. La col·lecció, que neix com a complement i contrapunt natural de l'altra sèrie de l'editorial titulada Altair Viajes, pretén tractar temes relacionats amb l'aventura, la lluita de l'home contra la naturalesa i el desafiament davant el medi que l'envolta. D'aquí que els quatre títols elegits per a l'any 2000 contenen temes tan atractius como l'ascens de les muntanyes més complicades del planeta, el descobriment del cadàver momificat del famós alpinista George Mallory, la volta al món en globus aerostàtic en el temps rècord de 20 dies i la lluita davant les aigües i les masses gelades de l'Antàrtic. El primer exemplar serà El explorador perdido: El descubrimiento de Mallory en el Everest, dels muntanyistes Conrad Anker, descobridor del cadàver, i David Roberts.

• EXPOSICIÓ

Escultures d'Orensanz a Roma L'escultor aragonès Angel Orensanz inaugurarà avui en el complex monumental Sant'Ivo alla Sapienza de Roma una col·lecció de cent escultures en bronze entorn del concepte del bosc. Les peces, de tres metres d'altura, estaran ubicades en una zona de l'edifici construït per Francesco Borromini en el segle XVII, en el cor de Roma, entre la plaça Navona i el Panteó. L'escultor explica en un comunicat que l'eix temàtic d'aquestes obres és «la multiplicitat d'elements i el reagrupament per damunt del nivell de visió del públic». Aquesta exposició, que romandrà oberta al públic fins al 16 d'abril, forma part del programa d'activitats de la II Setmana de la Cultura a Itàlia. EFE.

• PATRIMONI

Reformar la ciutat italiana de Gènova La ciutat de Gènova pretén recuperar part del seu passat esplendor i emprendrà un programa de reformes que aprofitarà que l'any pròxim albergarà la cimera del G-8 i el 2004 serà capital cultural europea. Després de diverses dècades de decadència econòmica i cultural, Gènova vol ser ara «una ciutat en transformació i tenir motius per mostrar-se a l'exterior», va dir el batle d'aquesta capital del nord-est d'Itàlia, Giuseppe Pericu. El Govern italià ha elegit Gènova com la ciutat que el juny de 2001 serà la seu de la cimera a la qual assistiran els líders del G-8, els estats més desenvolupats del món, fet que per a qualsevol ciutat suposa una promoció internacional durant uns dies. El Palau Ducal de Gènova serà l'edifici que albergui les reunions dels dirigents dels Estats Units, Rússia, el Regne Unit, el Canadà, Itàlia, Alemanya, França i el Japó, per la qual cosa tot el centre històric de la ciutat serà renovat. EFE.

• LITERATURA

Caballero Bonald, avui guardonat El poeta i novel·lista José Manuel Caballero Bonald, que avui serà guardonat amb la Medalla d'Or del Círculo de Bellas Artes de Madrid i rebrà l'homenatge de companys i amics, assenyalà que «la poessia ha de complir el paper de deixondir consciències temorenques». «Em preocupa de forma obsessiva aquesta tendència universal cap al pensament únic que ha extirpat les ideologies i que ens condueix a l'homogeneïtzació. I la poesia té el deure de posar en comunicació el lector amb una sèrie de temes de compromís amb la vida». Caballero Bonald (Jerez de la Frontera, Cadis, 1926) du escrivint quasi toda la seva vida, per això sent que aquest premi i homenatge és «una recompensa a l'ofici d'escriptor». «EM sent molt encantat i honrat amb aquest homenatge, que donen a un vell com a recompensa a la constància d'una vida dedicada a l'escriptura», comentà en to humorístic.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.