nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
23°

La Marina americana s'acomiada de Palma

Els cinc vaixells de suport a VI Flota dels EUA parteixen després de passar tres dies a la badia

100032
Vista del lateral de la nau 2nd Lt. John P. Bobo. | P. Bota.

La badia de Palma ha acollit en els darrers tres dies els cinc vaixells que componen el Maritime Prepositioning Ship Squadron One (MPSRON) de la Marina dels Estats Units. Aquest esquadró, que opera a la zona d'Europa i l'Àfrica, és un dels contingents que donen suport a les naus de guerra, i entre les seves darreres operacions es destaquen el reforç de l'ajuda humanitària a Kosovo i als terratrèmols de Turquia.

El grup de naus està actualment en mans de la Marina americana, en base a un conveni amb determinades empreses per portar tot el material necessari per a les operacions militars. Tot el material que porta permetria que un contingent de fins a 18.000 homes sobrevisquessin almanco un mes.

La nau guia, la 2nd Lt. Jonh P. Bobo, ha estat l'única del grup que s'ha construït amb l'objectiu de desenvolupar aquest treball específic, mentre que les altres són antics petroliers que han estat condicionats. Les mesures de seguretat imposades en aquests vaixells són més estrictes que les que s'exigeixen als vaixells de guerra, principalment per la gran quantitat de material armamentístic i d'ajuda humanitària que amunteguen, entre tancs, ambulàncies, grues i altres vehicles...

El grup de vaixells està preparat per intervenir en qualsevol conflicte militar o humanitari. L'equipament del vaixell amb tecnologia avançada permetria en qualsevol intervenció depurar fins a cent tones d'aigua o construir un aeroport en tan sols un dia. El vaixell 2nd Lt.Jonh P. Bobo té 209 metres d'eslora, una amplada de 36 metres i 13 pisos d'alt. La seva tripulació està composta per 18 oficials de la Marina, 30 mariners civils i altres tants que s'ocupen de la feina de manteniment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.