algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

La retirada d'algues des Caragol per rodar «Obra maestra» enfronta la Sala i Trueba

El cineasta suspèn el rodatge previst per a avui i Santanyí està molest pel tracte rebut

78016
L'alga encara està acaramullada sobre l'arena de la platja. | M. F. Cerdó.

La suspensió del rodatge d'una escena del segon llargmetratge de David Trueba, que estava previst per a avui horabaixa a la platja des Caragol, ha encès la polèmica al municipi de Santanyí. L'escena, d'escassos segons i que havia de reflectir una posta de sol, havia d'incloure's al film Obra maestra, protagonitzat per Santiago Segura, Pablo Carbonell i Ariadna Gil.

El motiu de la suspensió a darrera hora esdevingué arran de la manca d'enteniment quant a la retirada de les gairebé 200 camionades d'algues de la referida platja, que suposa una despesa superior al milió de pessetes. El batle de Santanyí, Miquel Vidal, i el tinent de batle, Joan Serra, explicaren a Diari de Balears que fa un mes i mig que la productora, Fernando Trueba PC., es posà en contacte amb la Sala per tal d'assabentar-se de tots els permisos que s'havien de sol·licitar per dur a terme el rodatge.

Per posar facilitats, una llicència de la Demarcació de Costes per poder retirar les algues de la vorera i la llicència municipal per al seu trasport, foren tramitades pel mateix Ajuntament. De la mateixa manera, el Consistori s'oferí per «col·laborar» en la neteja de l'arenal. El passat dimecres, la productora es dirigí a la Sala per saber en quines condicions es trobava la zona i se li comunicà que la brigada en qualsevol moment podia procedir a la seva neteja, però que el trasllat de les algues corria a compte seu. Una hora més tard, segons afirmà Serra, la productora avisava que es faria càrrec del trasllat i l'Ajuntament donava l'ordre a la brigada perquè tota l'alga i brutícia fos amuntegada i disposada per a ser traslladada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.