algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

«Cocina balear» proposa un recull de les receptes més tradicionals de les Illes

Caty Juan del Corral recupera en el seu llibre plats antics que són desconeguts

En la col·lecció Cocina regional que presenta l'editorial Everest, Caty Juan del Corral ha estat l'encarregada de seleccionar les receptes més representatives de les Illes en el llibre Cocina Balear.

A l'hora de fer el llibre, contava Caty Juan, que «he triat receptes tradicionals que no es poden oblidar quan es parla de cuina a les Illes, és l'exemple de les sopes mallorquines o la caldereta de llagosta de Menorca; però també he escollit altres plats que són inèdits com és la coca dolça de pebres vermells o la sopa de sèmola amb gírgoles».

El llibre està dedicat a la seva àvia perqué «és la persona que més he emprenyat demanant coses i és la persona que amb més amabilitat ha respost totes les meves preguntes i m'ha ensenyat a cuinar». Per aquest llibre l'autora ha tingut una manera pròpia de treballar per cada illa. A Mallorca la majoria de plats són seus o de coneguts. En el cas de la cuina menorquina va aprofitar la gent que coneix per, després de l'hora del te, discutir i intercanviar tot tipus de receptes.

La forma de treballar dins Eivissa i Formentera fou més de potada. L'escriptora va anar de casa en casa demanant quins plats eren més típics. D'aquesta manera ha aconseguit reunir un grapat de receptes que la gent té oblidades.

Plats tan bons i tan poc coneguts com és la salsa de Nadal d'Eivissa, que li ensenyà a l'autora Rafel de Ses Sabines fa cosa de 50 anys, o la caldereta de llagosta tradicional, que aprengué de la seva consogra Maria Antonia Martorell, s'han aconseguit aplegar durant 80 pàgines a tot color.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.