nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

La reina d'Anglaterra podria haver de fer feina de franc els propers tres anys

Sembla que haurà de reemborsar més de 8.000 milions a l'Estat

La reina Isabel II i la família reial britànica podrien haver de fer feina durant tres anys per poder reemborsar devers 8.300 milions de pessetes que reberen en excedent en la «llista civil», que es correspon amb els doblers que anualment entrega el Parlament a la reina.

En virtut d'un acord financer signat amb el Govern el 1990, la «llista civil» va ser calculada segons una taxa d'inflació anual de 7'5% durant tot el decenni i exceptuant 1991, la inflació va ser molt inferior a les previsions. Enguany serà d'aproximadament un 2'5 per cent. Així doncs, la reina hauria cobrat aquests doblers de més en perjudici dels contribuents britànics.

El Palau de Buckingham s'ha negat a confirmar o desmentir la informació. Mentrestant, el portaveu del 10 Downing Street indicà, per la seva banda, que no estava al tant de tal acord. La reina podria anunciar els plans del Govern de tramitar un projecte de llei que permeti als contribuents alliberar-se del pagament de despeses de la corona durant tres anys, en el seu discurs davant la Cambra dels Comuns el proper mes de novembre.

Una altra de les alternatives que el Govern britànic es planteja com a via per compensar el superàvit de la reina Isabel és que la família reial torni a l'Estat els fons rebuts de més. L'acord que rebés aquesta quantitat fou signat entre la reina i els exministres conservadors Margaret Thatcher i John Major.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.