algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
14°

El Ballet de Moscou retorna el mes d'agost

Representarà «El llac dels Cignes», «Trencanous» i «Gissele» a l'Auditòrium de Palma

El Ballet de Moscou torna a Palma el mes d'agost. Després de les tres actuacions que l'any passat varen aconseguir posar el cartell d'exhaurides les localitats els solistes russos han inclòs Palma en la nova gira europea, una gira en què Txaikovski "com és clar" és el nom clau, amb les versions íntegres d'El llac dels Cignes i Trencanous, però en què s'inclou un altre clàssic entre els clàssics: Gissele, d'Adam. En aquest tercer dia és on rau la diferència amb el programa que oferiren l'any passat i en què la tercera peça va ser La bella dorment. L'esdeveniment tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d'aquest mes d'agost que comença diumenge.

Els ballarins (que se sotmeten a una dura disciplina per tal de poder treballar en la formació de renom) són dirigits amb mà destra per Timour Fayziev, un ballarí que va fundar el 1990 el Russian Festival Ballet, actual Ballet de Moscou, amb solistes que provenien de les companyies més importants de l'antiga Unió Soviètica. Segons els crítics de més renom, Faysiev ha aconseguit que l'escola creada a l'antiga Unió Soviètica pervisqui en el ballet que dirigeix i que presenta un gran nivell i un gran rigor en la presentació de les peces.

El llac del Cignes és la primera de les peces que el públic interessat per la dansa podrà veure a l'Auditòrium. La segona part del programa es completarà amb La nit de Valpurgis, l'Adagio, d'Albinoni; Harlekinada, amb música del darrerament traspassat Rodrigo i Gopack, de Zakharov.

Trencanous és la peça triada per la formació per a la segona de les nits de dansa. El somni de Clara comptarà amb l'adaptació coreogràfica de Timour Faiziev. Tots els ballarins, que sobrepassen la vintena, prendran part per interpretar les joguines de Clara, o Masha, protagonista, amb Trencanous, de la història. A la segona part s'hi inclouran dos pas de deux. Un d'El llac del cignes i l'altre d'El Corsari, d'Adams, que es completaran amb Pas de quatre creat per Jules Perrot amb música de Pugni i de Don Quixot, amb la música de Minrus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.