algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Breus

• Reconeixements

Premi Príncep de Viana a Àlvaro d'Ors Felip de Borbó entregà ahir, en el monestir de Leyre, el premi Príncep de Viana de la Cultura 1999 al catedràtic de Dret Romà Àlvaro d'Ors, en reconeixement a la seva tasca universitària i científica. El príncep Felip presidí l'acte desenvolupat al pati de l'hostatgeria del monestir, on s'entregà el guardó a Àlvaro d'Ors com a «figura senyera de la romanística del segle XX» i per la seva tasca d'investigació, la recuperació del dret civil navarrès i l'«exemplar» pràctica de l'exercici universitari. En el seu discurs, Felip de Borbó destacà d'Àlvaro d'Ors «la seva coherència vital i intel·lectual, virtut dels millors, que defineix l'autèntic mestre i explica la seva autoritat, que s'accepta com menys s'imposa, perque és expressió del saber autèntic i de la seva riquesa inimitable».EFE.

• Institucions

Balanç positiu per l'Ateneu de Maó L'Ateneu Científic, Literari i Artístic de Maó ha tancat la seva programació pel període 1998-99 amb un balanç molt positiu. D'aquest balanç, el president de l'entitat, Pere Bosch, en destacà la remodelació de la seu i el sanejament econòmic de la Revista de Menorca. Entre els objectius assolits, ressaltà l'estabilitat econòmica, atès que no s'han registrat desviacions en el pressupost a pesar d'assumir la programació d'una important varietat de cicles. La commemoració del centenari de García Lorca i les conferències sobre la Unió Europea en l'any de l'euro són una mostra de l'oferta cultural que ha organitzat l'Ateneu al llarg del curs.EFE.

• Museus

Cessió a canvi d'una biblioteca El Ministeri d'Economia i Hisenda cedirà probablement dos pisos per sobre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando per al museu i altres serveis de la institució a canvi que el Departament d'Educació i Cultura li construeixi una biblioteca a l'edifici que posseeix prop de la Puerta del Sol, Amb l'acord, la Reial Acadèmia de San Fernando recuperarà dues mitges plantes del seu edifici, amb un increment de 1.600 metres quadrats per a exposicions. En virtut del conveni, la Reial Acadèmia alliberarà el quart pis, on es troben els serveis i oficines i el magatzem de dibuixos.EPR.

Polèmica de restauracions del Prado El conservador en cap del Departament de Pintura i Escultura del segle XX del Museu del Prado, José Luis Díez García, manifestà ahir que tota la polèmica sorgida per les recents restauracions duites a terme en el Museu han estat fruit de «campanyes polítiques entre els partits, però mai no han tingut res a veure amb l'àmbit professional». Segons Díez García, l'únic que han aconseguit aquests comentaris és «qüestionar la tasca d'uns grans professionals, el millor equip restaurador d'Espanya, davant d'un públic que no sap d'on surten aquestes crítiques».EPR.

• Literatura

Expansió d'Espasa Calpe a Internet El director general d'Espasa Calpe, Jorge Hernández, anuncià una futura aliança de la seva companyia per crear una llibreria virtual a través d'Internet, tot i que de moment el seu nom no ha estat donat. Segons Hernández, «per rendibilitzar aquesta inversió, que suposarà una elevada quantitat de doblers, se necessitaran almenys deu anys». Així mateix, Hernández asseverà que en el nou pla estratègic de la companyia és prevista la creació de quinze noves llibreries, amb les quals la facturació s'incrementarà amb 7.000 milions i els beneficis, amb 500 milions de pessetes.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.