bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
10°

Breus

• Reconeixements

Homenatge a Remígia Caubet L'escultora Remígia Caubet va rebre ahir un homenatge en forma d'ofrena floral davant de la seva estàtua de Nuredduna, quan es compleixen aproximadament dos anys de la seva mort. Ahir, dia 1 de juliol, era el dia en què Remígia Caubet hauria celebrat el seu aniversari. L'acte de recordatori es va desenvolupar per segona vegada, seguint la iniciativa encetada ara fa just un any, quan ja s'homenatjà l'artista amb una ofrena floral. DdB.

• Art

Nova agressió a una escultura Una altra de les escultures de la Universíada ha estat objecte d'agressió. Es tracta de l'aportada per Horacio Sapere, feta en ferro, resines i vegetals, a la qual es calà foc la nit de dimecres, i resultà cremada la part central de la peça. A causa d'aquesta nova agressió, la tercera ja perpetrada en els darrers dies, la regidora de Cultura de Palma, Carme Feliu, realitzà una crida «a la ciutadania, el civisme i el respecte per les escultures», apel·lant a la consciència i la col·laboració de tothom per evitar fets d'aquestes característiques, que suposen inversions econòmiques per a restauracions i poden ser mal exemple i causa de desmotivació pels artistes que vulguin portar la seva obra a Palma. DdB.

Més de 300 obres de Lissitzky al Macba Més de 300 obres integren l'exposició que el Museu d'Art Modern i Contemporani de Barcelona (MACBA) dedica des d'ahir i fins el 5 de setembre a l'artista d'avantguarda rus El Lissitzky. L'exposició, titulada «Més enllà de l'abstracció», investiga el paper de l'artista com a protagonista de l'art de l'anomenada segona avantguarda soviètica, que es va definir per l'ús de la fotografia, el fotomuntatge i el cinema, i per la importància de la política en l'expressió estètica.EFE.

Preu rècord L'obra Cap de dona II de l'escultor Julio González marcà dimarts un nou rècord de l'artista en vendre's a un col·leccionista privat per més de 3 milions de dòlars, devers 450 milions de pessetes, en una subhasta realitzada a la cas Christie's de Londres. La nova marca triplicà el preu més alt mai pagat per un treball de González, 1 milió de dòlars, una escultura venuda per Sotheby's l'any 1990. Cap de dona és una obra de mig metre d'alçada esculpida en ferro, que González realitzà l'any 1931, similar a una coneguda sèrie de màscares.AGÈNCIES.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.