cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

Breus

• Institucions

315.000 llibres per a Centreamèrica La campanya «Una persona, un llibre» de recollida de llibres en bon estat, organitzada per la Unesco amb el suport del Ministeri d'Educació i Cultura, ha recaptat ara com ara 315.000 llibres, que es destinaran a millorar la xarxa de biblioteques dels països afectats pels huracans Mitch i George. Amb la mirada posada sobre Nicaragua, El Salvador o la República Dominicana, la Unesco pretén també que els programes de formació de professorat i el programa de lectura-escriptura millorin «significativament» els nivells educacionals de les diverses àrees. Així mateix, l'organització preveu pel setembre dos enviaments de 50.000 llibres donats pel Club Internacional del Llibre, i el desplaçament de tres autobusos per l'octubre que es convertiran en bibliobusos. EPR.

• Patrimoni

Un nou poblat històric a Sabadell Les obres d'ampliació del polígon industrial de Can Roqueta II de Sabadell han permès la descoberta d'un nou poblat prehistòric. El jaciment, que encara no s'ha començat a excavar perquè l'equip d'arqueòlegs està fent el seguiment de les màquines de les obres, pot tenir assentaments de diverses èpoques, des de la prehistòria fins a l'època medieval. Aquest nou jaciment explicarà millor per què ha aparegut una nova necròpoli en una zona on, fins en aquest moment, només hi havia notícia del poblat de Can Roqueta i un altre de situat a dos quilòmetres de les fosses. EPR.

• Literatura

José Hierro serà donat d'alta El poeta José Hierro, que roman ingressat a l'Institut de Salut Carles III de Madrid a causa d'una «reagudització» de la bronquitis que l'afecta, evoluciona favorablement i serà donat d'alta «molt probablement» la setmana vinent. Hierro, guanyador del darrer premi Cervantes de literatura, pateix una malaltia pulmonar obstructiva que, justament perquè és crònica, pot fer empitjorar la seva salut per un simple constipat o qualsevol altra descompensació. EFE.

• Art

Reial Acadèmia de Belles Arts La Reial Acadèmia de Belles Arts realitzarà, entre el 28 de juny i el 5 de setembre, una exposició de 200 obres del llegat de Fernando Guitarte i García de la Torre, l'advocat que va fer donació a la institució de la seva col·lecció artística l'any 1970. Pintures, dibuixos, estampes, escultures, porcellana, orfebreria i mobles, entre d'altres objectes valuosos, integren el llegat rebut per la Reial Acadèmia. L'herència Guitarte, composta per 700 obres, s'ha anat ampliant amb noves adquisicions adquirides a càrrec del llegat. Entre elles figura l'oli atribuït al Greco La família del Greco; Autoretrat davant cavallet de Francisco de Goya; la col·lecció d'estampes de Picasso (Suite Vollard) i l'escultura de Pablo Gargallo Acadèmia. EFE.

L'estat de la cultura espanyola El programa de televisió pública France 3 Bouillon de culture dedicà el seu espai d'ahir a la cultura espanyola i al concepte d'Espanya. El programa, presentat per Bernard Pivot, havia estat enregistrat al museu Guggenheim de Bilbao i hi participaren com a convidats els escriptors Bernardo Atxaga, José Àngel Mañas, Carmen Posadas, Arturo Pérez Reverte, Jorge Semprún i Gonzalo Suárez, com també el dramaturg Josep Flotats. Els convidats coincidiren a subratllar que l'Espanya actual es correspon poc amb els tòpics i mites literaris, com el «donjuanisme» o el «quixotisme». EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.