algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Breus

• LITERATURA

30è aniversari de Tusquets L'editorial Tusquets celebrà ahir el 30è aniversari de la seva fundació amb un recital de poesia en el qual participaren una quarentena de poetes i escriptors, entre ells José Manuel Caballero Bonald, Juan Luis Panero, Almudena Grandes, Carlos Castilla del Pino i Eduardo Mendicutti. Tusquets va néixer ara fa tres dècades de la mà de Beatriz de Moura, que en aquell temps treballava a Lumen i decidí crear un segell específic que donàs cabuda a tots els petits llibres de referència que no volia publicar cap editorial. Tusquets començà amb col·leccions tan emblemàtiques com Cuadernos ínfimos, Marginales o Acracia. De Moura fundà l'editorial amb el suport del seu marit, Oscar Tusquets, invertint les 165.000 pessetes que tenien, l'any 1969, el mateix any en què nasqué una altra editorial també molt personalista i de semblant trajectòria, Anagrama. EFE.

• PATRIMONI

Saqueig d'art a Cambodja Dotzenes d'escultures que formaven part del llegat de l'antiga civilització Jemer han estat robades de quatre temples situats al nord-est de Cambotja. Entre les peces robades s'inclouen deu caps grossos i diversos relleus dels segles IX al XIII. Segons informa el diari Cambodian Daily, la policia ha arrestat dos oficials presumptament vinculats amb el saqueig, en el que se sospita que participà una banda formada per un mínim de 30 persones, connectada amb traficants internacionals d'art. Els temples saquejats formen part del complex arquitectònic d'Angkor Wat, el major dels monuments religiosos cambodjans, considerat el símbol nacional del país. EFE.

• GUARDONS

Arquitectura i Fotografia El Ministeri de Foment ha convocat la primera edició del premi Arquitectura i Fotografia amb motiu de la celebració de PhotoEspaña 99. El guardó preten promoure una de reflexió sobre la fotografia com a mitjà descriptiu de la creació arquitectònica. En aquesta primera edició i coincidint amb el lema de PhotoEspaña 99, «Sangre caliente», el tema proposat al premi girarà entorn a l'exaltació de les formes arquitectòniques. Així mateix, Foment inaugura avui una mostra de l'oficina d'arquitectura neoyorquesa Diller+Scofidio, a la qual es mostren dues de les seves obres més emblemàtiques. EPR.

• PUBLICACIONS

Nova terminologia en català El Centre de Terminologia de Catalunya (TERMCAT) publicà ahir al DOGC un llistat que incorpora 154 denominacions d'àmbits diversos, com ara arts gràfiques, escalada, esports d'hivern, imatge i so, Internet, màrqueting i publicitat, meteorologia i música. Pel que fa a Internet i audiovisual, els termes aprovats són entre d'altres «adreça electrònica», «Internet», «intranet», i «CD-ROM», amb totes les sigles en majúscules. Pel que fa al màrqueting i la publicitat s'incorporen vocables com marxandatge, veta de mercat o botiga lliure d'imposts (en comptes de «duty-free»). EPR.

• MUSEUS

Winterthur col·laborarà amb el Prado El Ministeri de Cultura i la Fundació Winterthur signaren ahir un conveni de col·laboració pel qual aquesta darrera entitat invertirà 31 milions en la il·luminació de la sala circular de l'ala sud del Museu del Prado, destinada a exposar els dibuixos de Francisco de Goya. L'acord va ser subscrit pel ministre Mariano Rajoy i el president de la Fundació Winterthur, Jaime de Marichalar, que anuncià noves iniciatives de cara al futur. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.