cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
32°

Breus

• PATRIMONI

Els cadàvers de Velàzquez i esposa La imatge superior mostra un detall dels cossos trobats a l'església de Sant Plàcid, al convent de les Benedictines de Madrid, unes mans ajuntades que podrien correspondre's amb les del pintor Diego Velázquez o les de la seva esposa. Tot i que encara es desconeix la identitat d'aquests cossos, els historiadors de la comunitat de Madrid continuen investigant si es corresponen amb els del pintor i la seva esposa, que d'uns mesos ençà s'estan cercant. EFE.

Troballa a Tarragona Paleontòlegs de la Universitat Rovira i Virgili han descobert a la Riba (Tarragona) un jaciment de 200.000 anys pertanyent al pleistocè mitjà, que podria ser un dels més antics de Catalunya. El jaciment, situat al costat del riu Francolí, conté material abundant i en bon estat de conservació, cosa que permetrà reconstruir els costums de la vida de l'home de fa 200.000 anys i conèixer la flora i la fauna de la zona. S'hi troben un bon nombre d'instruments de pedra, com ganivets per escorxar animals i restes de sílex provinents del riu, fet que permet aventurar que podria tractar-se d'un centre de producció d'estris.EFE.

• LITERATURA

Les veus dels poetes El conseller de Cultura del CIM, Damià Pons, presentà ahir les edicions en suport CD de l'enregistrament de la veu de dos poetes, Bartomeu Fiol i Biel Mesquida, realitzades als estudis d'ACA. Els compactes, finançats per la Comissió de Cultura i Patrimoni del CIM, recullen la veu dels poetes recitant els seus propis versos, i s'acompanyen d'un llibret en què els textos dels poemes figuren en versió original i traduïts al castellà i l'anglès. La iniciativa ha estat ja objecte de diverses lloances, com les valoracions positives formulades ja pel crític David Castillo i l'escriptora Lucía Etxebarria. Segons assenyalà Toni Gost, encarregat de l'edició dels compactes, els reculls esdevindran «oasis de poesia» que serviran d'excel·lent «matèria d'estudi per a futures generacions» DdB.

• ART

Falsificacions de Dalí El director general de la Policia, Juan Cotino, afirmà ahir a Benidorm que el detingut per la falsificació i venda de 800 obres del pintor Salvador Dalí, Pier Marie R., no actuava tot sol, sinó que comptava amb l'ajuda d'altres persones. Cotino apuntà que aquesta operació, que qualificà d'«exitosa», continua encara oberta, centrada actualment a la investigació de quins poden ser els suposats implicats als fets. Segons Cotino, amb aquesta detenció s'ha aconseguit anul·lar la possibilitat que es cometin estafes milonàries a nous compradors, «evitant que la gent gasti els seus diners pagant a corruptes, que estafen els altres utilitzant el nom i la pintura d'un gran artista com era Dalí».EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.