algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 10.65°
10°

Breus

• FIRA DEL LLIBRE

Signatura col·lectiva L'estand de la llibreria Jaume de Montsó a la Fira del Llibre acollí ahir horabaixa, al llarg de dues hores, la signatura de llibres de quatre autors. El poeta Bartomeu Fiol signà exemplars de l'antologia poètica Tot jo és una exageració. Guillem Frontera va fer el mateix amb exemplars de Tiranosaures, tot just reeditada pel Govern balear. Per la seva banda, Toni Roca i Maria Deyà dedicaren als lectors volums de 30 dies una vida.

Miquel Mas Ferrà A l'estand de la llibreria Quart Creixent, s'hi instal·là a les set de l'horabaixa l'escriptor Miquel Mas Ferrà, per signar exemplars de la seva novel·la finalista al premi Sant Jordi 1998: La rosa d'hivern. L'obra està ambientada en els darrers anys de la dictadura franquista, i se centra en el protagonisme d'una al·lota rebel amb el règim que es confronta amb el seu pare, governador civil.

Maria de la Pau Janer Capdavantera en les llistes dels més venuts en llengua catalana durant les darreres setmanes, Maria de la Pau Janer s'acostà a la Fira del Llibre amb la seva premiada i lloada Lola, guardonada amb el premi Ramon Llull i destacada com el millor llibre fins ara de Janer. Va signar i dedicar exemplars de l'obra als seus lectors a l'estand de la llibreria Embat-Born de Llibres.

• GUARDONS

Princep d'Astúries Un total de 35 candidatures de 24 països opten al Premi Príncep d'Astúries de les Lletres 1999, que serà donat a conèixer el pròxim dimecres a Oviedo, segons informaren fonts de l'organització. També indicaren que entre els guardons es troben la brasileira Nélida Piñón Cuiñas, l'alemany Günter Grass, l'italià Umberto Eco, el gualtemaltec Augusto Monterroso, el libanès nacionalitzat francès Amin Maalouf, i el nordamericà Georges Steiner. També son candidats l'israelí Amos Oz, el marroquí Tahar Ben Jelloum, la sudafricana Nadim Gordimer, la americana Susan Sontag, la britànica Doris Lessing, l'egipci Nagib Mahfuz, el txec Milan Kundera, l'americà Norman Mailer, el xilè Jorge Edwards, l'argentí Ernesto Sábato, el peruà Alfredo Bryce Echenique, el cubà Silvio Rodríguez i l'espanyol Antonio Muñoz Molina. EFE.

• PUBLICACIONS

Carlos Fuentes L'escriptor mexicà Carlos Fuentes presentarà el pròxim dimarts a la Universitat de Barcelona (UB) la seva darrera novel·la, Los años con Laura Díaz, que acaba de publicar Alfaguara. Fonts llegirà fragments de la seva nova obra i parlarà sobre el seu treball com escriptor. L'autor de La muerte de Artemio Cruz o La región más transparente serà presentat pel professors Mercedes Serna i Maria José Sánchez Cascado. L'acte tindrà lloc a l'Aula Magna de l'Edifici Històrico de la UB, dintre del cicle de visites d'enguany d'autors latinoamericans, que ja ha duit a Barcelona a Mario Vargas Llosa i Augusto Monterroso. E.P.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.