algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Breus

• Reconeixements

Calatrava, premi Príncep d'Astúries L'arquitecte Santiago Calatrava ha estat guardonat amb el premi Príncep d'Astúries de les Arts 1999 per l'original enteniment del volum als seus edificis, per l'ús de nous materials i tecnologies i la recerca d'una estètica innovadora. El jurat, que concedí unànimement el guardó a Calatrava, destacà el prestigi internacional assolit per l'arquitecte abans de complir els 50 anys. Juntament amb Calatrava arribaren a les darreres votacions el pintor mallorquí Miquel Barceló i les ballarines Alicia Alonso i Maya Plisetskaya. També s'havien estudiat les candidatures de Paul McCartney i dels Rolling Stones, que finalment quedaren descartades. El guardó és el tercer dels vuit premis Príncep d'Astúries que es falla a la seva tercera edició, cadascun dels quals està dotat amb 5 milions de pessetes i una escultura creada per Joan Miró.EFE.

• Guardons

Premis d'Arts Plàstiques del CIM El president de la Comissió d'Esports i Joventut del Consell de Mallorca, Antoni Diéguez, entregà ahir els premis als guanyadors del concurs d'Art Plàstiques per alumnes d'instituts i la II Beca de Postgrau en Art. Els guanyadors del concurs artístic d'entre 14 i 17 anys foren Eva M. Plasencia, en pintura; Javier Roca, en còmic; i Margalida Moragues i Alberto Camargo, en fotografia. La beca de postgrau, dotada amb un milió de pessetes per l'ampliació d'estudis a l'estranger, ha estat concedida a Daniel Martín Peixe.EFE.

• Literatura

Una obra inèdita de Bécquer Un relat de Gustavo Adolfo Bécquer, pràcticament desconegut i titulat Unida a la muerte, trenca amb el tòpic d'escriptor romàntic i aporta interessants dades sobre la vertadera ideologia de l'autor. El relat, escrit per Bécquer devers l'any 1857 i publicat el 1930, formava part d'un projecte de l'autor sevillà d'adaptar algunes obres de Shakespeare a l'estil de la llegenda. L'obra, editada ara per Algaida i la Diputació de Sevilla, guarda ressonàncies amb Hamlet.EFE.

• Exposicions

Can Bordils, de pinta en ample D'ahir i fins el 31 d'agost, l'arxiu municipal de Palma, Can Bordils, exposa una bona part dels documents que custodia, en els quals es recorre la història de la ciutat en els seus vessants més diversos: social, demogràfica, política, cultural, artística, ... La mostra, coordinada pel tècnic Perico Muntaner, reuneix documents curiosos que es remunten a dates tan llunyanes com el segle XV. Amb aquesta mostra Can Bordils s'estrena com a centre dinàmic i actiu, basat en la política de divulgació. DdB.

Els «50 hiverns» de Pep Canyelles La Galeria Altair de Palma exposa des d'ahir una única i monumental escultura de Pep Canyelles. L'obra, titulada «Cinquanta hiverns», ha estat realitzada en coincidència amb el cinquantè aniversari de l'artista i tanca la trilogia encetada amb «Senyals» i «Estats d'excepció». Es tracta d'una obra realitzada en ferro, en la qual l'artista projecta la seva relació amb l'entorn, la memòria, els esdeveniments i les vivències del dia a dia. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.