nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

La Misericòrdia es presenta com un futur gran espai de la cultura

La reforma del centre parteix amb una inversió de mil milions de pessetes

El camí que portarà la Misericòrdia a ser un polivalent espai de cultura, per les seves característiques sense parió a l'Illa, ja és traçat amb un projecte definitiu. Aquest, que contempla tant el vessant arquitectònic com el cultural de la reforma de l'edifici, és objecte de la mostra audiovisual que s'ha instal·lat a l'envelat dels jardins de la Misericòrdia, i que ahir va ser inaugurada per Damià Pons, president de la Comissió de Cultura i Patrimoni del CIM.

El projecte, impulsat pel CIM, arranca amb la inversió de 1.000 milions, aportats pel Consell i pel Govern balear, a banda dels 600 invertits per arreglar les teulades. Aquesta tasca, «imprescindible per evitar les humitats» segons Pons, anirà seguida de totes les reformes pertinents per fer de la Misericòrdia un espai pluridisciplinar d'àmplia oferta.

El projecte preveu l'emplaçament del Museu d'Història Natural, que acollirà la gran col·lecció especialitzada que actualment «es troba en dipòsit als passadissos de la UIB, a falta d'espai», així com el reemplaçament de la Biblioteca Lluís Alemany i de l'ampliació d'una planta superior per la Biblioteca. Així mateix, al costat de l'Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca, que es preveu que s'instal·li al futur centre un cop estigui enllestit, es crearà el Centre de Recerca i Documentació Teatral, adreçat a «potenciar al màxim el teatre».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.