nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Breus

• INSTITUCIONS

Cortés, acadèmic honorífic El secretari d'Estat de Cultura Miguel Àngel Cortés va ser ahir nomenat membre d'honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Valladolid. El nomenament de Cortés, vallisoletà de naixement, respon «al suport que ve oferint a nombroses manifestacions culturals de la ciutat, i especialment a la seva atenció vers el Museu Nacional d'Escultura, la Reial Chancilleria i l'Arxiu General de Simancas». Així mateix, altres nomenaments per cobrir vacants foren, en la secció d'escultura, el d'Eloísa Wattenberg, directora del Museu de Valladolid, vocal de patronat del Museu del Prado i vicepresidenta del Museu Nacional d'Escultura. Per la secció de Música és nomenà Diego Fernández Magdaleno, professor del Conservatori Professional de Valladolid, i per la de pintura, Santiago Estévez, pintor i gravador. EFE.

Residència per a ancians artistes El Consell der Govern, a proposta de la consellera de Presidència, ha aprovat l'atorgament d'una subvenció de 50 milions de pessetes a la Fundació Alexandro d'Artistes Majors de Mallorca, per a la construcció d'una residència. Amb aquesta inversió, el Govern balear, juntament amb la Fundació, intenta impulsar la promoció integral de les persones grans i el seu accés a la cultura; fomenatr i promoure les arts plàstiques, així com el seu ensenyament; i proporcionar assistència als artistes majors sense recursos materials o socials. El centre, que es construirà sobre una parcel·la de més de 3.000 metres quadrats, comptarà amb tres plantes i es preveu que disposi de 18 places per a tots dos sexes. DdB.

• ART

Heinz Mack, per primer cop a Espanya El reconegut artista alemany Heinz Mack exposa per primera vegada a Espanya. Mack, cofundador de l'important grup d'artistes d'avantguarda ZERO l'any 1957, és avui un dels artistes alemanys de més renom internacional, i compta amb obra exposada als més importants museus d'arreu del món. Des dels començaments, la creació de Mack, polifacètica, el portà a exercir alhora com a gravador, pintor i escultor, tots ells àmbits on la llum com a tema i com a essència és una constant. L'obra de Mack, que resideix a cavall entre Eivissa i Mönchengladbach, s'exhibirà a partir del proper dia 4, dimarts, a la galeria d'art barcelonina Maeght. DdB.

Cinc artistes russos a Segòvia La Fundació Don Juan de Borbón, presidida honoríficament pel príncep d'Astúries, ha organitzat l'exposició «Cinc artistes de Sant Petesburg», que romandrà oberta fins el 13 de maig a la Casa de los Picos de Segovia, seu de l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics. La mostra inclou treballs de quatre pintors i una escultora procedents de l'Acadèmia d'Art i Disseny de Sant Petesburg, entre els que es troba el rector del centre, Alexei Talaschuk. A l'exposició destaquen principalment olis i aquarel·les, en els que són habituals els paisatges russos.EFE.

• LITERATURA

Biblioteca Medieval de Siruela L'editorial Siruela ha iniciat amb Parzival, de Wolfram von Eschenbach, una nova Biblioteca Medieval, a la que reunirà els 28 títols més representatius de la cultura d'aquesta època, tant si ja han estat publicats com si romanen inèdits a Espanya. Entre els inèdits que seran publicats figuren El Prado, de Juan Mosco, o La vida de Simeon el boig de Leoncio de Neápolis, ambdues bizantines. Després del Parzival, continuaran un Bestiari i El cavaller de Leon, de Chretién de Troyes. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.